Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Справа життя: як на Закарпатті інструментами Dnipro-M та Foresta створюють живу красу

У ландшафтному центрі використовують чимало професійної техніки.

Фото з відкритих джерел.

Справа життя: як на Закарпатті інструментами Dnipro-M та Foresta створюють живу красу

Коли ми бачимо прекрасне навколо себе, то й самі примножуємо красу, робимо світ кращим, переконані Ярослав та Андріанна Недолуженко – подружжя, яке в передмісті Ужгорода створило справжню оазу.  Ми вирушили до мальовничого Закарпаття, щоб познайомитися із сім’єю біологів та дізнатися, як і чим вони доглядають за рослинами

Подружжя вже 17 років займається розвитком ландшафтного центру і розсадника «Зелені янголи», де вирощує понад 2 млн саджанців квітів, листяних та хвойних дерев, декоративних кущів і багаторічних трав. «На жаль, карпатські ліси нещадно вирізають, нічого не садячи натомість. Ми не просто плекаємо рослини, але й вчимо людей доглядати за ними. Для нас це не просто робота, це покликання», – розповідає біолог Ярослав Недолуженко. 

 

Як зберегти здоров’я рослин

У ландшафтному центрі використовують чимало професійної техніки. «Обприскувачі підходять для профілактичних обробок рослин від хвороб та шкідників, також вносимо добрива шляхом мікрозрошення», – каже господар.

Акумуляторними обприскувачами Foresta у центрі користуються вже понад 5 років. При виборі техніки Ярослав звертає увагу на об’єм баків та ємність акумуляторів. «Оскільки у нас великі території для обробки, беремо моделі понад 15 літрів. Також звертаємо увагу на якість розприскування та набір розпилюючих насадок», – ділиться досвідом засновник «Зелених янголів». У великому господарстві знайшлось місце й для автоматичної котушки для шланга Foresta RH-625 – на виставковому майданчику. 

Як обпилювати дерева тримером

«Тримери нам слугують для догляду за ділянкою навколо розсадника та будинків. Також деякі види рослин щосезону потребують 2–3 стрижок, тому ми застосовуємо кущорізи та високорізи для формування крон правильної форми», – розповідає Ярослав. 

 

 Один із працівників ландшафтного центру показав нам, як за допомогою спеціальної насадки для бензинового тримера  Foresta FC-26S можна обпилювати невеликі гілки на висоті. Насадка-висоторіз – це компактна пила, розташована на кінці штанги, яка легко під’єднується до мотокоси замість нижнього редуктора. Зазвичай висоторізом спилюють сучки та видаляють старі або хворі гілки у найбільш важкодоступних місцях саду, доглядають за високими кущами й живоплотами. Важливо не забувати про техніку безпеки та надягати окуляри й рукавички.

Чому акумуляторна пила

Акумуляторну пилу Dnipro-M DCS-200BC Dual у ландшафтному центрі використовують для створення палет – спеціальних дерев’яних конструкцій, у які складають великі рослини для транспортування. «Надаємо перевагу акумуляторним інструментам із тривалою роботою батарей, з якими можна легко та швидко переміщатися ділянкою та не залежати від джерел енергії», – говорить Ярослав. 

«Коли ми обираємо інструмент для роботи, важливого значення надаємо надійності та ціні. Майбутнє ми бачимо за максимальною автоматизацією та акумуляторною технікою», – підсумовує пан Недолуженко.

Читайте також: Фіналіст «Євробачення» з Луцька пообіцяв акапельно заспівати «Волинь моя»

Бажаєте дізнатися більше про догляд за садом і городом? На YouTube-каналі Dnipro-M стартував новий проєкт «Дачний сезон». У кожному випуску досвідчена господиня розкриває секрети роботи із садовими інструментами та ділиться лайфхаками.

А за новим інструментами можна завітати у фірмові магазини Dnipro-M за адресами: м. Луцьк, вул. Яровиця, 17, просп. Волі, 14, просп. Соборності, 38.

Telegram Channel