Курси НБУ $ 39.79 € 42.38
Ознаки нездорових стосунків у парі і що з цим робити

Попри симпатію і спільні інтереси багато хто зловживає стереотипом, що в родині головний — чоловік.

Фото із сайту bogoslov.org.

Ознаки нездорових стосунків у парі і що з цим робити

Взаємини не будуються самі по собі. Вони потребують безперервної праці як жінки, так і чоловіка. Що ж свідчить про те, що на певному етапі хтось із партнерів про це забуває і починає перетягувати ковдру на себе?

«Мені все одно»

У розмові подружжя часто можна почути цю суху фразу. Чоловікові однаково, як виглядає дружина, жінці однаково, де був благовірний. Спершу люди так маскують образу, але емоції і слова слід контролювати. На жаль, взаємини, які багаторазово підкріплюються байдужістю, рано чи пізно руйнуються.

«Я тут господар»

Попри симпатію і спільні інтереси багато хто зловживає стереотипом, що в родині головний — чоловік. Для таких — неважливо, що у дружини є власна думка, що вона має три вищі освіти і працює на двох роботах. «Ти жінка — мовчи!». На доказ переваги він перераховує свої «видатні» вчинки: «Я служив…», «Я бачив…», «Ти й не уявляєш, що я пережив…», «Я, я, я…». У таких нездорових стосунках жінці залишається або терпіти, або не терпіти, але змінити чоловіка не вдасться.

Фундамент здорових взаємин закладається на початку сімейного життя, і все, що ми маємо через 10 літ подружнього життя, — це результат наших дій.

«Я тут господиня»

Нині дедалі частіше буває, що жінка пригнічує чоловіка і перетворює його на підкаблучника. Рішення приймаються лише з її згоди, вона розпоряджається бюджетом, багато працює, а ти — «почисти картоплю», «піди в магазин», «очі б мої тебе не бачили». Врятувати такі взаємини складно через відмінності темпераменту: меланхоліків усе влаштовує, а ні — мусять змиритися або йти геть.

Читайте також: «Він — ​«шиз»! Про всяк випадок тримайся подалі…»

Втрата поваги

Це тонка матерія, і якщо порветься — відновити її неможливо: ні секс, ні гроші, ні вмовляння не врятують. Повага зникає не миттєво — це тривалий рутинний шлях, який заводить у глухий кут. Чоловік прийшов з роботи засмучений, накричав без причини — що ж, у нього важкий день. Він не встигає вранці черевики почистити — вам не складно, зробите, йому ж важко рано встати, він сова. А згодом усе це він сприймає як ваш обов’язок і поступово займає позицію пана — з вами не рахується, а ви ковтаєте його зневагу. Далі буде лише гірше.

«Заводити дітей ще надто рано»

Якщо ви кілька років у шлюбі, а чоловік усе не готовий до народження дітей, то це проблема, вирішити яку буде дедалі складніше. Звичайно, можна відкласти вагітність на певний період, але він не має тривати вічно, якщо діти для вас важливі. Коли він цього не розуміє, то, може, варто замислитися, що взагалі вас пов’язує з цією людиною.

Фундамент здорових взаємин закладається на початку сімейного життя, і все, що ми маємо через 10 літ подружнього життя, — це результат наших дій. Тож важливо домовлятися про все заздалегідь. Якщо чоловік переконаний, що ви — персонал для його обслуговування (і ви з цим погодилися), то так буде і у шлюбі. Інше питання, чи влаштовує це вас. Коли ви згідні — нема проблем, коли ж ні — працюйте над цим до весілля, а не вийде — добре подумайте, чи варто виходити заміж за цю людину.

Telegram Channel