Курси НБУ $ 39.60 € 42.28
Зеленський як мінімум — брехун, і як максимум — зрадник

«Теплу ванну» Президенту під час розмови забезпечувала журналістка телеканалу олігарха Коломойського «1+1» Наталія Мосейчук.

Фото із сайту tsn.ua.

Зеленський як мінімум — брехун, і як максимум — зрадник

Так про нашого главу держави кажуть після його скандального інтерв’ю телеканалу «1+1»

Як відомо, ще в серпні 2020 року Володимир Зеленський стверджував, що ніякої операції наших спецслужб із виманювання з Росії членів «Приватної військової компанії Вагнера», які воювали на Донбасі проти української армії, не було. «Маячня. Я не знаю ні про який «злив» якоїсь там операції», — говорив він тоді. Але вже цими днями в інтерв’ю «1+1» пан Президент заявив, що ця спецоперація «була ідеєю інших країн», а «Україну в неї максимально затягували». Він також висловив задоволення, що задум не вдалось довести до кінця, бо, мовляв, тоді було б як із Білоруссю, проти якої ввели санкції за примусову посадку літака з опозиціонером.

Нагадаємо, що затримати «вагнерівців» планували за схожою схемою — після аварійної посадки літака у Києві. Але за наказом з Офісу Президента операцію відтермінували, а бойовики, зрештою, так і не вилетіли з Мінська, потрапивши в руки Лукашенка.

Обман з боку Зеленського очевидний, попри туман, який він майстерно продовжує напускати у цій справі.  

Обман з боку Зеленського очевидний, попри туман, який він майстерно продовжує напускати у цій справі. Спочатку емоційно заперечує «якийсь злив», а через рік хвалиться, що «ми проявили суб’єктність» і не допустили спецоперації. Як колись Путін щодо Криму — спочатку казав, що «нас там нєт», а потім розповів, як сам віддавав наказ на захоплення півострова.

Крім цього, Володимир Зеленський зізнався і в неабиякій своїй політичній наївності та некомпетентності. Він розповів, що мав телефонну розмову із Олександром Лукашенком, з яким говорив про «вагнерівців», і «був впевнений, що він передасть нам тих убивць». Дивує, як можна «вірити», що «шістка» Путіна дослухається не до свого фактичного хазяїна в Кремлі, а до Зеленського! Звісно, диктатор передав бандитів Кремлю.

І ще. Операція планувалась за участю спецслужб України, США та Туреччини. Але після того, як Зеленський фактично зірвав її на завершальному етапі, він дозволяє собі грізно стукати по столу і запитувати Джо Байдена, чому «Україна досі не в НАТО». Ну от що б ви відповіли йому на місці американського президента?..

КОМЕНТАРІ

Юрій ЛУЦЕНКО, колишній Генпрокурор:

«Порівнювати примусову посадку літака для захоплення опозиціонера і операцію по захопленню «вагнерівців» — це все одно, що порівнювати «95 квартал» з 95–ю бригадою Збройних сил України… Терористичне захоплення літака заради ув’язнення опозиційного діяча — не те саме, що спільні із країнами НАТО дії в рамках кримінального провадження для покарання міжнародних терористів.

Строк давності статті КК за державну зраду — більший навіть двох президентських термінів».

Борислав БЕРЕЗА, колишній нардеп:

«Якщо Президент України після спілкування з Лукашенком був упевнений, що той передасть вагнерівців Україні, то в цьому випадку він або наївний дурник, або лицемірний негідник, або абсолютний кретин, який до цього побачив бажання миру в очах Путіна».

Мирослав ГАЙ, військовий волонтер:

«Президент Зеленський багато чого наговорив в своєму останньому інтерв’ю. Наговорив на 111 статтю — державна зрада. Але, окрім зізнання про злив росіянам операції «вагнерівців», Зеленський ще й промовив цікаву фразу про Єрмака: «Єрмак прийшов зі мною, він піде зі мною». То може хай ідуть вже зараз? Обидва. Бо нині ще можна відбутися кримінальними провадженнями і судом. А далі ніхто вже нічого не гарантуватиме, бо це буде просто неможливо. Тому думайте, Володимире Олександровичу».

Петро ПОРОШЕНКО, п’ятий Президент України, лідер «Європейської Солідарності»:

«Зеленський звинуватив наших партнерів в тому, нібито вони втягнули Україну в чужу спецоперацію. Це знову брехня. А правда в тому, що санкцію на розробку, підготовку і проведення спецоперації свого часу давав я особисто, коли ще працював президентом. І наказав залучити до проведення української спецоперації наших західних партнерів. Путінські вбивці — «вагнерівці» залишили кривавий слід у багатьох країнах світу. І за ними багато хто полював, намагаючись притягнути їх до відповідальності» («Європейська Солідарність» вимагає викликати Володимира Зеленського на засідання парламентської Тимчасової слідчої комісії із розслідування можливих фактів державної зради і отримати пояснення у справі «вагнерівців». — Ред.).

Дарія КЛИЧ.

Telegram Channel