Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Рівні зуби має,  та в кожухах ховає…»

Фото із сайту harbuz.info.

«Рівні зуби має, та в кожухах ховає…»

А ви знали, що кукурудзу можна не лише зварити, як усі ми звикли з дитинства, а й посмажити на грилі, спекти з часником, приготувати під сирним соусом… А вже про консервування для салатів, використання у рагу, запіканках — і говорити не варто. Нині на цю мексиканську гостю саме сезон

Печена з часником

Виходить ароматна, соковита, смачна — справді пальчики оближеш!

Інгредієнти: 4 качани, 40 г вершкового масла, 3–4 зубчики часнику, сіль, спеції, зелень і твердий сир — до смаку.

Приготування. Масло заздалегідь вийняти з холодильника, щоб воно було кімнатної температури. Додати до нього пропущений через прес або розтертий у ступці часник, сіль та спеції, добре вимішати і за допомогою силіконового пензлика з усіх боків змастити цією сумішшю кукурудзяні качани. Викласти їх на деко, накрити фольгою і запікати в розігрітій до 200 градусів духовці протягом 45–55 хвилин. Потому зняти фольгу, посипати кукурудзу тертим сиром та зеленню і потримати ще в духовці, доки розплавиться сир.

Під сирним соусом

Це ідеальне поєднання. Кукурудза під таким соусом вмить набуває вишуканих гастрономічних ноток, її смак розкривається абсолютно по–новому

Інгредієнти: на 4 кукурудзяні качани — 30 г сиру фета, 2–3 ст. л. сметани або жирних вершків, 2 ст. л. подрібненого фундука, сіль та паприка — за смаком, невеликий пучок кінзи, лайм.

Приготування. Кукурудзу відваріть (молоді качани покладіть у холодну воду і варіть близько 25 хвилин після закипання). Потім обсмажте на тефлоновій сковороді без олії по 2 хвилини з кожного боку. Приготуйте соус, змішавши до однорідного стану сир, сметану і горіхи, посоліть і додайте за смаком паприку. Готову кукурудзу збризніть соком лайма, а перед подачею полийте її соусом і посипте дрібно нарізаною кінзою.

Готову кукурудзу збризніть соком лайма, а перед подачею полийте її соусом і посипте дрібно нарізаною кінзою.

Овочі по–французьки

Така страва смакує в якості гарніру до смаженого м’яса або й просто зі смаженою картоплею

Інгредієнти: морква, зелений горошок, солодкий перець, цибуля, шампіньйони, консервована кукурудза, прованські трави, сіль, олія.

Приготування. Підготувати овочі: моркву нарізати кружальцями, гриби — скибочками, перець — соломкою. У розігрітій олії спочатку трохи обсмажити моркву, додати цибулю, порізану четвертинками. Закрити кришкою і тушкувати хвилин 10, потім всипати шампіньйони. Коли випарується рідина, додати солодкий перець, горошок і довести до готовності (доки википить майже вся вода з овочів). Насамкінець всипати кукурудзу і суміш прованських трав (можна кінзу чи петрушку), посолити і зняти з вогню.

Telegram Channel