Курси НБУ $ 39.22 € 42.37
Кондитерські смаколики волинянки йдуть на «ура» навіть у Польщі

Близькі люди підтримали Мар’яну у прагненні розвиватися.

Фото з архіву Мар’яни Євтошук.

Кондитерські смаколики волинянки йдуть на «ура» навіть у Польщі

У Мар’яни Євтошук із П’ятиднів Володимир-Волинського району немає двох однакових виробів, адже кожен прикрашений по-особливому, неповторно

Надихнув майстриню на солодке хобі, яке згодом переросло у заробіток, кум Валентин, котрий, куштуючи її ласощі на сімейних святах, казав: «Смакота! Куди тим магазинним тортам із твоїми рівнятися! Виходь уже в люди…». І Мар’яна, заручившись підтримкою рідних, таки наважилась виготовляти кондитерські вироби на замовлення.

Окрім тортів, майстриня пече різне домашнє печиво. Її вироби прикрашають кенді-бари для брейк-кави, на дитячі свята, на весілля та інші урочистості.

До кожного виробу майстриня підходить індивідуально.
До кожного виробу майстриня підходить індивідуально.

 

— Цукерки чи печиво з магазинів уже приїлися, люди хочуть чогось оригінального й особливого, то і стараюся здивувати, — ​каже жінка. — ​Кенді-бар — це гарно прикрашений стіл із солодощами. Така мода прийшла до нас із європейських країн недавно і швидко полюбилася. Головна його особливість — ​багато невеликих за розмірами декоративних елементів та різноманітних кондитерських виробів. Нині жодна вечірка не обходиться без цієї кулінарної новинки. Аби створити оригінальний дизайн, треба добре постаратися і наперед продумати тематику. Приміром, якщо це дитяче свято, солодощі та випічка повинні бути з улюбленими героями, якщо це весільний банкет, оформляють у весільних кольорах, якщо це захід з нагоди якоїсь урочистості чи події, то і тут є своя особливість. Поставити на стіл цукерки і тістечка може кожен, а ось оздобити так, щоб люди захоплювалися, — ​це творчість.

Поставити на стіл цукерки і тістечка може кожен, а ось оздобити так, щоб люди захоплювалися, — ​це творчість.

Виконуючи перше замовлення, Мар’яна дуже хвилювалася: чи вдасться? І коли задоволена клієнтка зателефонувала, аби подякувати, вирішила зайнятися кондитерською справою серйозно. Та й часу для цього мала вдосталь, бо якраз перебувала у декретній відпустці, доглядаючи доньку Яринку.

— Моя мама колись працювала в Устилузі у швейному ательє, тож і я обрала швейну справу. У Володимир-Волинському ВПУ вивчилася на технолога швейного виробництва. Вищу освіту здобула як фінансовий аналітик, — ​згадує жінка. — ​Але не вабили мене ні перша, ні друга професія. За чотири роки пошила собі лише одну сукню. А ось пекти і куховарити люблю ще з дитинства. Радше увесь день буду стояти біля плити чи духовки, аніж полоти грядки чи виконувати якісь інші домашні справи.

На виготовлення торта витрачає у середньому 14 годин, хоч бували й замовлення, коли виріб був готовий і через чотири години. Не раз доводилося працювати всю ніч без сну. У її роботі не завжди легко. Траплялись випадки, коли по кілька разів переробляла крем, бо жирність масла не відповідала стандарту. Утім, Мар’яна не опускає рук і ще з більшим завзяттям береться за роботу, бо, каже, отримує справжню насолоду.

Коли ж втомлена, але щаслива, присідає трохи відпочити, на її сторінці у фейсбуці з’являються нові знімки кон­дитерських виробів (їх ми нарахували до півтисячі!). До слова, окрім дво- чи триповерхових тортів, уміє вона робити й об’ємні у форматі 3-Д. Вони повторюють форму предметів, як-от: ​валізи, бочечки з купюрами чи монетами, чашки з кавою і блюдцем, мангали.

Тетяна АДАМОВИЧ

Читайте також: Досить уже кабачкам вилежувати боки на грядках!

Telegram Channel