Курси НБУ $ 39.67 € 42.52
Недорога, але помічна косметика з огірка

Волинь-нова

Недорога, але помічна косметика з огірка

Клітковина, вітаміни С і В, мінеральні солі, йод, що входять до складу цього овоча, допомагають відбілити й освіжити шкіру, збільшити її пружність, розгладити дрібні зморшки, а також зробити веснянки та пігментні плями менш помітними

Маска поживна для шкіри всіх типів

Один середній гірок подрібнити на грубій тертці, до нього додати 2–3 гілочки посіченої петрушки, 2 ст. л. кисломолочного сиру, 1 ст. л. молока й 1 ч. л. оливкової чи лляної олії. Усе ретельно перемішати й нанести на обличчя і шию на 20–25 хвилин. Потім маску змити теплою водою.

…для сухої

1 ст. л. огіркового соку змішати з 1 ст. л. жирної сметани і збити міксером або блендером до утворення піни. Масу нанести на обличчя товстим шаром. Через 15–20 хвилин зняти акуратно рушником, змоченим теплою водою. Потім узяти ще трохи огіркового соку та за допомогою ватного диска протерти ним шкіру.

***

Огірок почистити й подрібнити на тертці з малими отворами. 1 ст. л. отриманої маси змішати із 1 ч. л. сметани і 1 яєчним жовтком і нанести на обличчя на 20 хвилин, потім змити теплою водою.

…для жирної

Середній огірок і яблуко почистити й натерти на дрібній тертці, перемішати й нанести масу товстим шаром на 20–25 хвилин. Можна додати трохи яєчного білка та лимонного соку. Потім змити маску теплою водою, а затим сполоснути обличчя прохолодною.

…від зморщок

Ця маска дуже проста у приготуванні, але вельми ефективна. Середній огірок треба натерти на дрібній тертці, злегка віджати сік і накласти отриману кашку на шкіру навколо очей і повік на 10–15 хвилин. Після чого маску зняти ватним диском, обличчя обполоснути прохолодною водою, а на шкіру навколо очей нанести живильний крем.

Щоб підсилити ефект від огіркової маски, рекомендується 3–4 рази на тиждень класти на повіки огіркові кружечки й на додаток до цього для шкіри обличчя застосовувати тонік, також приготований на основі огірка.

тонік

Змішати 0,25 скл. огіркового соку та 0,5 скл. молока і протирати обличчя двічі на день, уранці та ввечері. Засіб зберігати в холодильнику.

Джерело: slk.kh.ua.

Реклама Google

Читайте також: Погода на п'ятницю, 27 серпня: журавлі розкажуть волинянам, чи вдарить в жовтні мороз.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel