Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Корисні поради: є кава, буде забава

«Я гаряча і гірка, відчуй на смак яка, відчуй, як пахне кава, – це спокуси аромат, це запах насолод...» («Таліта Кум»).

Фото із сайту tviysvit.com.ua.

Корисні поради: є кава, буде забава

Більшість людей, які вживають цей напій, вважають, що існує лише два сорти кави – арабіка і робуста. Але їх стільки, що кількість складно назвати. І в кожного свій смак. Тож вибирайте улюблену

Безперечним лідером завдяки винятковим смаковим властивостям є арабіка. У ній відчувається легка кислинка. На другому місці канефора — напій із кавового дерева Канефора Робуста. У ній високий вміст кофеїну. Має різкий смак і не такий аромат, як арабіка, зате дає неперевершений підбадьорливий ефект.

Лідером за якістю кавового зерна вважається Бразилія. Однак чимало гурманів стверджують, що найсмачніші зерна із Гватемали. Якісну продукцію постачають також Кенія, Колумбія, Ємен, Куба.

Купуючи каву в зернах, пам’ятайте: чим вище рівня моря розташована країна, де вона росте, тим м’якшим і багатшим будуть смак і аромат напою. До речі, йдеться тільки про арабіку, бо робусту вирощують на рівнинах. Дуже важливим фактором є тривалість обсмажування зерен. Середнє обсмажування робить боби гіркішими і підсилює аромат. Тривале називають італійським чи французьким. Йому надають перевагу любителі особливо гіркого і міцного напою і сильного аромату. На упаковці продукту на ступінь обсмаження зерен вказують цифри від 1 (найслабший) до 5 (найсильніший).

Лідером за якістю кавового зерна вважається Бразилія. Однак чимало гурманів стверджують, що найсмачніші зерна із Гватемали. Якісну продукцію постачають також Кенія, Колумбія, Ємен, Куба.

Якщо купуєте тільки мелену каву і готуєте в кавоварці, то вибирайте продукт середнього помелу. Він вважається універсальним, бо встигає добре проваритися. Мелена кава у супермаркетах часто представлена у вигляді суміші різних сортів, у яких уже збалансовані міцність і смак. Зрештою, яку б каву не обрали, зверніть увагу на упаковку. Вона має бути щільною і герметичною, аби не вивітрювався аромат продукту.

Читайте також у нас: «Як правильно вибрати на базарі сало».

Telegram Channel