Курси НБУ $ 39.47 € 42.18
Сидить Гнатик – при землі й не знати: суперові рецепти

Зробіть смакоту, не полінуйтесь!

Фото із сайту nashedelo.biz.ua.

Сидить Гнатик – при землі й не знати: суперові рецепти

Викопали столові бурячки? Якщо серед великих і пузатих є чимало отаких малесеньких «гнатиків», які довго не полежать у льосі, не журіться – збережіть їх завдяки консервуванню

Салат «Універсальний»

Він не лише смакуватиме взимку зі смаженою картоплею чи гречаною кашею — згодиться і для швидкого приготування борщу, і для «шуби», і навіть для бутербродів

Інгредієнти: 3 кг варених буряків, 1 кг болгарського перцю, 3–4 великі цибулини, 1 скл. оцту, 1 скл. цукру, 1 скл. олії.

Приготування. Цибулю і перець покраяти соломкою, всипати у велику каструлю або миску, додати цукор, оцет і олію, перемішати й варити 20 хвилин із моменту закипання. Буряки потерти на грубу тертку, змішати із цибулею та перцем, посолити за смаком і тушкувати пів години, періодично помішуючи. Гарячим розкласти у стерильні банки і закатати стерильними кришками.

Збережіть столові бурячки завдяки консервуванню!

«Швидкий борщ»

Спростити приготування цієї традиційної української страви можна не лише завдяки використанню купованих заправок — зробіть свою, анітрохи не гіршу

Інгредієнти: 1 кг помідорів, 1 кг моркви, 1 кг цибулі, 3 кг буряків, 2 кг капусти, 0,5 кг болгарського перцю, 100 мл оцту (9%), 1 скл. цукру, 1 скл. олії, 3–4 ст. л. солі.

Приготування. Помідори, перець і цибулю дрібно порізати. Моркву і буряк натерти. Капусту нашаткувати. Овочі скласти у велику каструлю, перемішати, додати цукор та сіль. Тушкувати 30 хвилин, періодично помішуючи. Готову заправку гарячою розкласти в слоїки, закатати й обгорнути ковдрою до повного охолодження.

Реклама Google

Консервовані бурячки

Урожай дрібних коренеплодів можна просто заховати в банки — взимку як знайдете!

Інгредієнти: буряки, оцет, сіль.

Приготування. Коренеплоди дуже ретельно вимийте і відваріть до готовності у великій кількості води з 1–2 столовими ложками оцту. Коли схолонуть, виберіть і почистіть, а рідину процідіть через марлю, складену в кілька шарів. Заповніть буряками (більші порозрізайте навпіл) літрові слоїки, залийте відфільтрованим відваром, додайте на кожну банку по 1 ст. л. солі та по 2 ст. л. оцту. Стерилізуйте 25 хвилин і закатайте. Такі бурячки згодяться для приготування різноманітних салатів, борщу (до нього, до речі, можна додавати й маринад).

Читайте також у нас: «На Рівненській АЕС сталася серйозна аварія».

Telegram Channel