Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Львів — Москві:  отримаєте прах Кузнєцова,  якщо віддасте українських в’язнів

Відомий історик Вахтанг Кіпіані, який досліджував обставини смерті Кузнєцова, вважає, що у Львові насправді похований не він, а невідомий німецький офіцер, адже у могилі, яку «віднайшли» у 50–х роках, було лише одне тіло.

Фото із сайту youtube.com.

Львів — Москві: отримаєте прах Кузнєцова, якщо віддасте українських в’язнів

Найрезонансніші події в Україні та світі очима наших журналістів

Львів’яни відмовили окупантам в ексгумації агента НКВС

Рішення про перепоховання диверсанта часів ІІ Світовоїй війни Миколи Кузнєцова розглядали на вимогу Касаційного адміністративного суду Верховного суду України

 

22 жовтня виконком Львівської міської ради не погодився з рішенням суду та не дозволив ексгумувати й перепоховати останки радянського агента НКВС Миколи Кузнєцова. Відповідне рішення всі члени виконкому ухвалили одноголосно.

На думку секретаря Львівської міськради Маркіяна Лопачака, таке рішення суду є намаганням спонукати львів’ян до співпраці з країною–агресором. «Позиція Львова чітка і незмінна: ніякої співпраці з агресором, одвічним ворогом України і вбивцею українців не може бути», — заявив він. «А чи не хоче Росія повернути нам 121 громадянина України, які сьогодні ув’язнені за політичними та релігійними мотивами на території їхньої країни, а також 296 бранців, які перебувають у нелюдських умовах на окупованих територіях? Наша позиція однозначна: ми не співпрацюємо з окупантами!» — у свою чергу наголосив міський голова Львова Андрій Садовий.

За словами історика Романа Грицьківа, постать агента НКВС Кузнєцова є однією з найсупереч­ливіших та провокативних в історії України. «Кузнєцов був одним із тих, хто під виглядом німецького офіцера активно провокував ситуації, щоби німці проводили масові репресії проти цивільного населення та боролися з УПА», — зазначив Грицьків.

Микола Кузнєцов — радянський диверсант–розвідник, агент НКВС — загинув 8 березня 1944 року у селі Боратин Бродівського району на Львівщині. Посмертно йому присвоїли звання Героя Радянського Союзу.

 

Померла 4–річна дівчинка, на яку впало дерево в дитсадку

Серце маленької зупинилося 22 жовтня у реанімаційному відділенні Кременчуцької міської лікарні, що на Полтавщині

За словами прессекретаря місцевої поліції Анни Васенко, після травми дитина увесь час перебувала в комі, її збиралися за допомогою санітарної авіації доставити на лікування до обласного центру. Але завдані поранення ви­явились несумісними з життям.

Загалом під час падіння дерева на подвір’ї дитсадка прогулювалися 18 дітей. Травми отримали вихователька і двоє діток — 5–річний хлопчик та 4–річна дівчинка. Хлопчикові гілка дерева зламала стегно. Постраждалу виховательку теж доставили до лікарні.

За фактом травмування дітей відкрито кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією ч. 2 ст. 137 (неналежне виконання обов’язків щодо охорони життя та здоров’я дітей) Кримінального кодексу України. Але і без результатів слідства зрозуміло, що цей трагічний випадок має стати приводом для обстеження стану старих дерев на території шкіл, дитсадків та вулиць населених пунктів.

 

«За курку»: шкуродерка на очах у дитини пробила собаці голову

У Херсонській області в смт Велика Олександрівка місцева жителька на очах у дитини жорстоко порішила сусідського пса, бо вирішила, що він душить її курей

Пенсіонерка пробила голову собаки киркою, від чого тварина загинула на місці. Піcля скоєного жінка кинула труп і пішла до свого двору. Розправа відбувалася на очах власниці пса та її онука, для якого вбивство чотирилапого друга стало справжнім потрясінням. Потерпіла родина написала заяву на кривдницю. Щойно шкуродерка зрозуміла, що їй загрожує кримінальна відповідальність, одразу вирішила помиритися із сусідами і попросила у них вибачення.

Примирення відбулося, але суд присудив зловмисниці три роки в’язниці з випробувальним терміном в один рік.

 

Надію Савченко спіймали з фальшивим Covid–сертифікатом

Днями в аеропорту «Бориспіль» під час перевірки документів працівники Державної прикордонної служби виявили у колишньої народної депутатки і в’язня Кремля Надії Савченко та її сестри Віри сертифікати вакцинації проти коронавірусу із явними ознаками підробки

Україну накрила хвиля підробок ковід–сертифікатів: кримінальне провадження щодо Надії Савченко та її сестри — лиш одне із понад 800, які за останній тиждень відкрила поліція!
Україну накрила хвиля підробок ковід–сертифікатів: кримінальне провадження щодо Надії Савченко та її сестри — лиш одне із понад 800, які за останній тиждень відкрила поліція!

 Вилучені документи направлені на проведення необхідних експертиз. Найближчим часом буде прийняте рішення про оголошення підозри фігуранткам. Покарання, яке може загрожувати сестрам, — штраф до 850 грн, або арешт до шести місяців, або обмеження волі до двох років.

Надія Савченко спочатку не хотіла спілкуватись із журналістами на цю тему, але згодом заявила каналу «Україна 24», що ні вона, ні її сестра не підробляли і не купували ніяких сертифікатів. При цьому Савченко відмовилась розповісти, чи робила щеплення від ковіду, посилаючись на право не розголошувати такі дані, а також накинулась на владу через нібито «примусову вакцинацію».

Крім цього, екснардепка заявила, що вимога показувати сертифікат при перетині кордону — незаконна. Словом, своєю балаканиною лиш підтвердила підозру, що щось із її сертифікатами нечисто…

 

Чоловік через сімейну ворожнечу спалив власних доньок і внуків живцем

Одна з дочок проти волі батька вийшла заміж «по любові», а не за розрахунком. Це і стало мотивом злочину

У Пакистані розшукують чоловіка на ім’я Манзур Хуссейн, якого підозрюють у вбивстві двох власних доньок, зятя і чотирьох онуків. За повідомленнями CNN, мотивом для злочину нібито став шлюб його доньки Фаузії Бібі з Мехбубом Ахмадом, який вони взяли проти волі батька. Ахмад розповів, що в момент інциденту перебував на роботі. Коли він повернувся додому, то побачив, що будинок горить. За словами чоловіка, разом із дружиною у пожежі загинув його 4–місячний син і троє дітей сестри Бібі — 2, 6 і 13 років.

За даними пакистанської комісії з прав людини, сотні жінок у країні щорічно гинуть від рук родичів через те, що виходять заміж проти волі своєї родини. Дикість якась…

Реклама Google

Читайте також: Метеоролог розповів, чи випаде сніг в Україні у листопаді.


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel