Пора подавати десерт: як правильно різати торти - «Волинь» — незалежна громадсько–політична газета
Курси НБУ $ 28.80 € 32.48
Пора подавати десерт: як правильно різати торти

Порсті поради допоможуть не зіпсувати страву.

Фото: granaio.com.ua.

Пора подавати десерт: як правильно різати торти

Звісно, це найочікуваніша мить будь-якого свята як для дорослих, так і для дітей, але не кожна господиня знає, як правильно нарізати торт

Головне правило — ​це гострий ніж. Ніжні десерти, такі як чизкейки або торти з бісквітною основою, ріжуть ножем, який попередньо обдають окропом. А повітряні солодощі, наприклад мусові торти, які за кімнатної температури починають танути, — ​охолодженим.

Ще одна корисна порада: залишки крему і топінгу, які змішуються з начинкою, відразу псують загальне враження про десерт, тому рекомендується після кожного використання протирати ніж серветкою.

На банкетах прийнято прямокутні торти розрізати на ромбики, оскільки вони виглядають апетитніше й естетичніше.

Найпопулярніша форма тортів — ​кругла. Найпростіший спосіб нарізки такого десерту: розрізати навпіл, а потім кожну половинку ще на дві частини, а якщо необхідно, то і їх поділити.

 

 Наступний спосіб — ​розрізання ромашкою. У центрі торта треба зробити коло (за допомогою блюдця). Частину, що залишилася за колом, потрібно розділити на рівні частини. Серединку розрізати навхрест.

Подача десерту прямокутної і квадратної форм має свої технології: уявно проведіть через середину квадратного торта дві перпендикулярні лінії і розріжте. В результаті вийде чотири рівні частини, які можна поділити ще навпіл або за такою ж схемою на чотири шматочки. Також можна, їх розрізати по діагоналі чи на трикутні частини.

На банкетах прийнято прямокутні торти розрізати на ромбики, оскільки вони виглядають апетитніше й естетичніше. Для такої подачі необхідно зробити кілька поздовжніх розрізів, а потім розділити шматки навскоси.

Часто для нарізки торта використовують спеціальний кутовий ніж-лопатку, який дає змогу швидко поділити десерт на рівні частини.

Подавати порції гостям варто загостреною частиною шматочка торта у напрямку до людини. Якщо на банкеті він знаходиться на загальній тарілці, то брати його треба за допомогою кондитерської лопатки або спеціальних щипців.

За етикетом, ніжні десерти, наприклад, бісквіти і чизкейки, потрібно їсти десертною ложечкою, а ласощі з щільнішого тіста — ​за допомогою ножа і виделки. Починати необхідно з гострого кінчика, саме цим боком і подають торт гостю. Печиво можна брати руками.

Джерело: granaio.com.ua.

Читайте також: «Збуджуємо апетит».