Курси НБУ $ 38.97 € 42.45
Популярні правила прибирання  від німецьких господинь

Фото із сайту tv.ua.

Популярні правила прибирання від німецьких господинь

Casablitzblanka (по–українськи — «блискучий будинок») — це набір маленьких і нескладних ритуалів, які треба виконувати щодня. Ця система підкорює своєю простотою та ефективністю. Впевнені, що вам сподобається! І найприємніше, що до наведення ладу в будинку залучаються всі члени сім’ї

Знищуємо докази

Що це означає? Усе просто: прибирайте за собою відразу, не чекаючи, поки накопичиться мотлох. Наприклад, поїли — помийте посуд і витріть стіл, прийшли з вулиці в брудних чоботях — почистіть взуття і приберіть у шафу, прокинулися — провітріть кімнату і застеліть ліжко. Це правило допомагає уникнути захаращення в будинку, адже сполоснути чашку не так важко, як перемити повну мийку посуду.

Вибираємо кімнату дня

Обирається приміщення в будинку, в якому потрібно провести ретельне прибирання (не більше 30 хвилин): наприклад, понеділок — спальня, вівторок — вітальня, середа — кухня і так далі. І найголовніше — виділяється один вихідний, у який можна забути про прибирання і провести час із сім’єю або сходити в гості.

Щоденна рутина

Це набір мініправил, які потрібно виконувати щодня: наприклад, провітрювання, винесення сміття або застеляння ліжка. Цей набір кожна сім’я визначає самостійно.

Поступово в будинку стає чисто і комфортно!

«Качечки»

Так у німецькій системі називаються завдання з розхламування. Приміром, потрібно перебрати речі на одній із полиць у шафі і викинути непотрібне на смітник. Завдання не займають багато часу і виконуються із задоволенням. Поступово в будинку стає чисто і комфортно!

«Овечки»

Це бонусне завдання до «кімнати дня». Наприклад, відмити пляму від кави чи жиру на килимі або оббивці дивана. Головний принцип — не намагатися почистити всі брудні місця за один раз, а розподілити їх на кілька тижнів.

«Черв’ячки»

Це завдання для маленьких членів сім’ї. Вони зазвичай нескладні і виконуються в ігровій формі. Так діти привчаються до акуратності й чистоти з ранніх років.

Ще кілька порад від німців:

  • Якщо беретеся за прибирання, виконуйте завдання «на п’ятірочку».
  • Дотримуйтеся плану: не намагайтеся осягнути неосяжне з одного разу.
  • Не порушуйте графік, навіть якщо прийшли гості. Виконуйте завдання до або після їх візиту.
  • Купуєте нову річ — позбавляйтеся від старої.
  • У день відпочинку забудьте про прибирання і проведіть час із сім’єю.

 

Telegram Channel