Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
«Математика – цариця всіх наук…»

А нам час шукати нових інтелектуальних волонтерів.

Фото: volyn.com.ua.

«Математика – цариця всіх наук…»

Сьогодні у заголовку використав частину знаменитої фрази, яка належить німецькому вченому Карлу Фрідріху Гаусу (1777–1855), якого називали королем цієї науки. Справді, осягнувши можливі її ази, пізніше гер Гаус жартома говорив: «Я навчився рахувати раніше, ніж розмовляти» 

А мене потягнуло до цариці наук насамперед через меркантильні інтереси, бо під кінець навчального року Грицькові Григоровичу часто доводиться виступати у ролі вчителя математики і пояснювати своїм школярикам нові теми з програми та розв’язувати завдання з них (часто за допомогою ГДЗ (готових домашніх завдань) – киньте в мене камінь, якщо хтось хоча б раз у житті не користувався такими підказками). Бо в школі – то повітряна тривога, то світла нема, 
а за приватні уроки доводиться платити 
немало...

«Гранатобуз із секретом-32»

Ціну книжки спочатку збільшили на 50%, а потім зменшили на 50%. Якою стала її ціна, якщо спершу вона становила 32 гривні? Якщо дізнаєтесь це – відніміть всього-на-всього одиницю і назвіть роман-подарунок із фільму від дружини для головного героя, що ледь не довів... до божевілля. Режисер цього психологічного трилера, до речі, є однофамільцем одного з найвидатніших спортсменів середини 1990-х – початку 2000-х, який у нас асоціюється із кольором любові. Актор же, який зіграв головну роль, полюбляє по життю дивакуваті розіграші і має ім’я того, кому тиснуть особливу руку.

Що за назва книги захована у гранатобузі?

А тепер на кілька речень знову віддамося цариці наук, бо одразу пропоную алгоритм розв’язку завдання №32: 1) 32 х 1,5 = 48 грн. 2) 48 х 0,5= 24 грн. 3) 24 – 1 = 23 грн. Оскільки ми дійшли до «23», то далі за допомогою дядька Гугла шукаємо кінострічки з цією цифрою і отримуємо відповідь, що це книга «Номер 23» з фільму «Рокове число 23» (2007) американського режисера Джоела Шумахера (у стрічці, до речі, чудово зіграв роль всесвітньо відомий Джим Керрі).
Лише двоє наших учасників: Віта Бобко із села Затурці Володимирського району Волині і Анатолій Скальт зі Жмеринки Вінницької області змогли розгадати це завдання. Віват! Від вашого імені перекажемо по 100 гривень для наших доблесних ЗСУ. А нам час шукати нових інтелектуальних волонтерів.

«Гранатобуз із секретом-34»

У світі кажуть: «Хочеш втратити друга – позич йому (або у нього) грошей». Один із найвідоміших у світі журналістів одного разу виручив на 30 днів свого близького приятеля на 500 доларів. Той клявся-божився, що обов’язково віддасть, лише одна причина може цьому завадити... Ця обставина і змусила через зазначений проміжок часу журналіста взятися за статтю, оскільки друг не дотримав слова і став уникати зустрічі.

Назва якої газетної рубрики захована у гранатобузі?

Слово-відповідь треба надіслати до 26 грудня (включно) на електронну адресу [email protected] або у вигляді sms-повідомлення на номер 0672829775.

Смерть кровопивці путіну і його посіпаці лукашенку! 

Грицько ГАРБУЗ.

Читайте також: «Зимову допомогу від ООН отримали більше мільйона українців».

Реклама Google

Telegram Channel