Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
У Луцьку діти Героїв просили у Святого Миколая Перемоги 

Миколай, як і українські дітлахи, не злякався сирен повітряної тривоги.

Фото Леоніда ОЛІЙНИКА.

У Луцьку діти Героїв просили у Святого Миколая Перемоги 

Свято для малечі, яка втратила своїх рідних на російсько-українській війні, разом із міською владою влаштувала волонтерка Тетяна Потоцька

Початок зустрічі зі Святим Миколаєм, що мала відбутися в луцькому Палаці учнівської молоді, затримався. Плани організаторів підкорегувала повітряна тривога: дітлахам з мамами довелося чекати в укритті. Більш ніж за годину російські винищувачі повернулися на місця базування, й свято стартувало.

Разом із дітьми новорічними вогниками тішилася  й організаторка дійства Тетяна Потоцька.
Разом із дітьми новорічними вогниками тішилася й організаторка дійства Тетяна Потоцька.

 Пані Тетяна розповіла, що головна мета сьогоднішнього дійства – допомогти хлопчикам та дівчаткам, які втратили батьків, хоч на трішки забути про свою біду.

Мені зараз хочеться, щоб ці діти хоч на хвилинку, на секунду засміялися.

Жінка з початку війни бачила все те горе, що прийшло у родини полеглих Героїв, адже вона вже не раз привозила із передової на Волинь тіла загиблих.

– У свої 13 років я також залишилася сиротою і добре знаю, який «смачний» цей хліб. Тому мені зараз хочеться, щоб ці діти хоч на хвилинку, на секунду засміялися, – каже Тетяна Потоцька.

Волонтерці вдалося досягти своєї мети: малеча співала, танцювала і веселилась, активно спілкувалася зі Святим Миколаєм та Сантою, доганяла велетенського білого ведмедя, виготовляла сувенірні ялинки, відривалася на бульбашковому шоу і куштувала солодощі. Діти отримали подарунки. Втім, під час зустрічі з Миколаєм вони замовляли не іграшки та девайси, а просили про Перемогу України. 

Леонід ОЛІЙНИК.

Читайте також: «У Луцьку відкрили хаб для жінок, які пережили насильство».

Реклама Google

Telegram Channel