Курси НБУ $ 39.43 € 42.85
«росія програла цю війну в той самий день, коли почала її»

Виженемо окупантів!

Фото: Укрінформ.

«росія програла цю війну в той самий день, коли почала її»

Найяскравіші за тиждень події й цитати

Ганна МАЛЯР, заступник міністра оборони України, про російські ракетні обстріли  нашої країни:

 

 «Із кожною такою ракетною атакою рф сподівається на зміну ходу війни на свою користь. Із кожним наступним ракетним ударом кремль сподівається занурити нас у тотальну темряву. Із кожним наступним ракетним ударом країна-терорист сподівається зламати українців, перетворивши нашу націю на таких же рабів системи, як і росіяни.
Проте ці спроби раз за разом виявляються марними. Українці всьому світові доводять, що свобода і воля – це частина ДНК нашої нації. Саме тому росія програла цю війну в той самий день, коли почала її».

ФРАНЦИСК, Папа Римський, про Різдво й Україну:

 

 «Приємно святкувати Різдво та влаштовувати вечірки, але давайте трохи знизимо рівень різдвяних витрат. Давайте відправимо те, що ми заощадимо, людям України, які цього потребують».

Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ, Президент України, про те, як розвиватиметься війна, якщо путін помре:

 

 «Не буде війни. Авторитарний режим – він страшний. Є великий ризик: не може все залежати від однієї людини. І тому, коли людина відходить, інституції зупиняються. Такий час був у Радянському Союзі. Зупинилося все. Я вважаю, якщо його не буде, то їм (росіянам. – Ред.) буде складно. Вони займатимуться внутрішньою політикою, а не зовнішньою».

Віктор ШЛІНЧАК, журналіст, про те, чому деякі українці рознервувались через інтерв’ю виданню «The economist» Головнокомандувача Валерія Залужного:

 

 «Перше. Якщо вам сказали щось таке, що у вас породило страх, значить, ви погано працюєте з інформацією і погано уявляєте собі, що відбувається на фронті. І дивно, що так. Ситуація на фронті непроста – і це Залужний лише підтвердив. Але простою вона не була з 24 лютого. Це треба усвідомлювати. Як і ціну, яку платять наші воїни, аби ми з вами могли працювати в тилу. Тому моя порада – не дивіться «єдиний марафон» (якщо ви його ще дивитесь) і не слухайте заспокійливих арестовичів.
Друге. Це інтерв’ю в першу чергу для західної аудиторії. Особливо для тих, хто приймає рішення і гальмує передачу Україні зброї. Посил зрозумілий: хочете закінчити війну – дайте засоби, щоб її закінчити».

Олександр СИРСЬКИЙ, командувач Сухопутних військ ЗСУ, закликав не недооцінювати російську армію:

 

 «росіяни – не ідіоти. Вони не слабкі. Будь-хто, хто недооцінює їх, приречений на поразку».

Сергій МАРЧЕНКО, блогер, про наболіле:

 

 «Без світла чи без вас? Без вас, суки!!!» 

Олексій ГОЛОБУЦЬКИЙ, політолог і політтехнолог, відреагував на заяву Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного про те, що той після початку повномасштабної війни звільнив 10 генералів, а ще один застрелився:

 

 «Ситуація абсолютно нереальна для росії. Ні, «застрелюються» там регулярно. Але щоб Головнокомандувач звільнив цілих 10 генералів через некомпетентність – там таке неможливе. І в нас таке було неможливе донедавна.
Але Залужний спокійно організував чистки генералітету воюючої країни – не щоб поставити знайомих, не щоб зручніше дерибанити воєнний бюджет. А щоб воювати як належить. І йому це вдається.
Маємо найбільш адекватного Головнокомандувача за всю історію нашої армії. Спокійного, зваженого – і переможного».

Валерій ПЕКАР, викладач, публіцист, про ймовірні протести в білорусі:

 

 «За даними різних досліджень, у середньому лише 13% білорусів готові брати участь в акціях протесту. Справді? Та в Україні ця цифра ніколи не була суттєво вищою, навіть під час Майданів.

Якщо ці цифри достовірні, білорусь вибухне в будь-який момент, потрібна лише гарна іскра. Природна, не штучна, бо штучних майданів не буває, попри наколоті апельсинки та печеньки від Держдепу».

Дмитро Кулеба, глава МЗС, про те, скільки допомоги необхідно нашій країні від Заходу: 

 

 «За кожну російську ракету чи безпілотник, націлений на Україну та українців, має бути поставлена в Україну гаубиця, танк для України, бронемашина для України. Це ефективно поклало б край російському терору проти України та відновило б мир і безпеку в Європі та за її межами». 

Читайте також: Ситуація на фронті на ранок 23 грудня - Генштаб ЗСУ.

Реклама Google

Telegram Channel