Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Якби росіяни взяли Київ, то і Зеленський, і Порошенко лежали б в одній ямі

«Не варто гризти один одному політичні горлянки навіть під час війни.»

Фото president.gov.ua.

Якби росіяни взяли Київ, то і Зеленський, і Порошенко лежали б в одній ямі

Багато хто вже висловився про так звані, вибачте, політичні «срачі», додам ще свої п’ять копійок

Вважаю внутрішню політику Володимира Зеленського неправильною через його авторитарні замашки. Якщо двома словами, то він – український варіант угорського Орбана. Причому Зеленський як робив активні кроки до побудови автократії в Україні до війни, так продовжує і нині. Як приклад – підписання ним якраз перед Новим роком законопроєктів про Конституційний суд та про медіа, які експерти вважають такими, що не наближають нас до Євросоюзу, а навпаки – віддаляють, хоч влада намагається переконати у зворотному. Згідно з новим законом про медіа, приміром, блокувати роботу неугодних ЗМІ і закривати їх можна навіть без рішення суду. Це все, звісно, бачать на Заході, – цими днями про це навіть писала «Нью-Йорк таймс», адже там не тільки за палкими промовами нашого Президента стежать. При цьому у нас тих, хто критикує суперечливі рішення влади під час воєнного стану, можуть назвати ледь не ворогами. Виходить, що робити дурниці під час воєнного стану можна, а вказувати на них – ні.

Дуже важливо для українців відмовитись від чорно-білого сприйняття політиків. Якщо ти за З. – то він однозначно гарний, а П. – поганий. І навпаки. Гадаю, це неправильний підхід. Треба оцінювати конкретні дії політиків, які можуть бути як «білими», так і «чорними».

Але.

Після повномасштабного вторгнення росіян Володимир Зеленський не втік, а зайняв чітку позицію з відстоювання України, ніяких більше «пасєрєдінкє». Це вкрай важливий фактор. Саме так – молодець, «бо не втік», хоч чимало людей не вважають це досягненням і навіть насміхаються. Але насправді Зеленський дуже добре справляється на світовій арені із роллю Верховного Головнокомандувача. І навіть на внутрішній уже дійшов до гасла «Армія, мова, віра». А це, повторю, головне. Бо дає змогу втримати Україну. А різні дурниці, від яких не вдається відвернути владу зараз, доведеться виправити потім після Перемоги і нових виборів з допомогою того-таки ЄС.

Я це до того, що дуже важливо для українців відмовитись від чорно-білого сприйняття політиків. Якщо ти за З. – то він однозначно гарний, а П. – поганий. І навпаки. Гадаю, це неправильний підхід. Треба оцінювати конкретні дії політиків, які можуть бути як «білими», так і «чорними». Якщо, звісно, цей діяч визнає право України на існування, в іншому випадку він, без сумніву, – ворог. Може, якби українці так міркували, то не гризли б з таким азартом один одному політичні горлянки навіть під час війни. Треба зрозуміти одну просту річ:  якби росіяни увійшли в Київ, то і Порошенко, і Зеленський лежали б в одній ямі. Мертвими. Чи сиділи б у концтаборі. Разом із тисячами своїх прихильників. На відміну від Медведчука з Бойком.

Тому ще раз: ворог – у кремлі. І кожен, хто своїми діями наближає Перемогу, вартий підтримки і визнання того, що робить, навіть якщо є твоїм «заклятим» політичним опонентом. 

Бо понад усе – Україна!

Василь УЛІЦЬКИЙ, редактор відділу політики газети «Волинь».

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel