Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Після поранення на фронті  Іван Кравчук плете з мамою різдвяні дідухи

Зустріч із сином Іваном у госпіталі (червень-2022).

Фото з архіву Марії Кравчук.

Після поранення на фронті  Іван Кравчук плете з мамою різдвяні дідухи

Оберіг, створений майстром-воїном, має особливу силу

Відома соломкарка з Волині Марія Кравчук із синами Іваном та Василем плете новорічні витвори з побажаннями на переможний рік. Уперше мусили працювати і без світла, але, як каже мисткиня, за будь-яких обставин – «із великим хвилюванням за кожну мить життя моєї України»

У дідуха, сплетеного майстром-воїном, особлива енергетика.
У дідуха, сплетеного майстром-воїном, особлива енергетика.

 У привітанні з Новорічно-Різдвяними святами, яке пані Марія розмістила у соцмережі разом із промовистою світлиною, турійчанка звернулася до знайомих і незнайомих українців з побажанням: «Перемоги і здоров’я!».

Українцям же нині так потрібна єдина армія покровителів, земних  і небесних!
Українцям же нині так потрібна єдина армія покровителів, земних і небесних!

 Розповіла одночасно, що майстерня зі створення різдвяних дідухів працювала в її хаті упродовж усього грудня. «У кожного з нас є своя відповідальна робота у процесі творення, – пояснила соломкарка. – Сіє злакові Василь,
а жнуть серпами уже обидва мої сини. Найголовніший майстер Іван – дисциплінований, точний у роботі. Мусить мати сильні руки, щоб зв’язати сотні колосків у пучок. Бо ж це творення ангелів та зірок!». 

Сама Марія Кравчук декорує дідухи і відправляє замовникам, які цінують і вміють відчувати їхню прадавню силу. Каже: «Ось така наша місія, навіть у час війни...». 

Варто зауважити, що Іван Кравчук, волинянин із золотими руками, є учасником ще однієї великої місії: воював у ЗСУ, а нині, після поранення, удома – знову займається улюбленою справою. 

Олена КАЛЕНЮК.

Читайте також: «Повідомили, які заходи заплановані у Володимирі на Різдво»

Реклама Google

Telegram Channel