Курси НБУ $ 39.40 € 42.34
Триразова переможниця радіодиктанту Галина Шура: «Вчу учнів, що своїми оцінками ви вбиваєте ворогів»

Знаменита вчителька навчає дітей, що перемагати в «українській темі» завжди на часі.

Фото із сайту suspilne.media.

Триразова переможниця радіодиктанту Галина Шура: «Вчу учнів, що своїми оцінками ви вбиваєте ворогів»

Педагогиня із сільської школи на Ковельщині переконана, що не знати рідну мову – гріх 

Галина Шура, яка викладає українську мову й літературу в невеличкій школі села Комарове Ковельського району, увійшла в п'ятірку українців, які написали диктант із однією помилкою, а отже, найкраще, бо бездоганно не зміг з ним справитися ніхто. До цього пані Галина на відмінно писала диктант у 2017-му, а торік узагалі була єдиною переможницею в країні. Це при тому, що пишуть його тисячі людей, в тому числі й філологи з науковими ступенями.

Звісно, учнівський і вчительський колективи комаровської школи вітали свою неймовірну вчительку. Багато хто цікавився в Галини Серапіонівни, як же їй так вдається? На це вона відповідала коротко і з незмінною усмішкою:«Багато читаю». 

Я вчу учнів, що ви своїми оцінками вбиваєте ворогів. Ми вчимося і будемо доводити ворогу, що є розумним і миролюбним народом.

Саме село Комарове розташоване неподалік кордону з білоруссю. Мешкають тут, як розповіла пані вчителька, і вимушено евакуйовані переселенці з Харкова й Донецької області. Можливо, ще й тому її до сліз розчулив текст диктанту, в якому йшлося про сьогоднішнє величезної кількості українських сімей – про такий дорогий втрачений дім. Галина Серапіонівна зауважує, що вона і її односельчани допомагають ЗСУ чим можуть. Але як вчителька української мови вона розуміє, що має свій освітянський фронт. Тож учні Галини Шури чують від неї, що наші воїни дають бій окупантам кулями, а вони, діти, теж мають зброю дальньої дії: «Я вчу учнів, що ви своїми оцінками вбиваєте ворогів. Ми вчимося і будемо доводити ворогу, що є розумним і миролюбним народом». І, звісно, з її вуст не раз лунало, що не знати української є великим гріхом, бо вона найрідніша і найкраща. 

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google


Передрук або відтворення у будь-якій формі цього матеріалу без письмової згоди volyn.com.ua заборонено.

Telegram Channel