Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
«Без членства України в НАТО  ця війна не закінчиться»

Петро Порошенко – журналістці Наталці Фіцич: «2023 рік – це буде рік нашої Перемоги і миру для всієї звільненої української території».

Фото із сайту prm.ua.

«Без членства України в НАТО ця війна не закінчиться»

Петро Порошенко в інтерв’ю телеканалу «Прямий» пояснив, чому наполягає на входженні нашої країни до Північноатлантичного альянсу і що удари по українській цивільній інфраструктурі дають повне право ЗСУ на відповідь: росіяни мають відчути, як це – жити в умовах повітряних тривог

«Як тільки ми відмовимося – путін точно до нас повернеться»

«Ніякого іншого механізму глобальної безпеки для України, ніж членство в НАТО, не існує. Без членства України в Північноатлантичному альянсі ця війна не закінчиться. І не намагайтеся шукати якихось форм безпекових гарантій. Не працює нічого. Бо країна-агресор, яка була і залишається поки що (сподіваюсь –  поки що) постійним членом Ради безпеки ООН, на якій базувалася безпекова повоєнна ситуація, – виявилася агресором. Все, це зруйнувало всю систему», – наголошує Порошенко.

«Ми маємо чітко розуміти: не всі у Сполучених Штатах переконані, що єдиним виходом для України є членство в НАТО. І це для нас дуже важливе завдання – ні в якому разі ми не маємо говорити, як за ці десять місяців я багато чув, що, може, Україна обійдеться без НАТО, може, відмовиться від НАТО, – це найменша ціна, яку ми маємо заплатити… Як тільки ми відмовимося – путін точно до нас повернеться», – наголошує п’ятий Президент.

путін – боягуз. Він був переконаний, що візьме Україну за три дні, а сьогодні, як я кажу американцям, «йде трьохсотий з лишком день триденної війни».

«Поясніть, будь ласка, чому інших механізмів для захисту Швеції чи Фінляндії, крім НАТО, не існує, а для України хтось намагається щось вигадати? Це має одне пояснення: страх перед путіним і зайва довіра до путіна. Моя порада таким горе-політикам, горе-експертам – не бійтеся путіна і не вірте путіну. Вчіться в українських Збройних сил!» – резюмує Порошенко.

«Коли дамо адекватну відповідь на атаки «шахедів» – росіяни злякаються»

Також  п’ятий Президент прогнозує: «росія буде знищена не тільки нами на фронті, але й зсередини. Чим більше путін буде нас лякати мобілізаціями по 1,5 мільйона, тим потужніше війна ввійде в кожен дім російського окупанта. Вони нарешті зрозуміють, що війна – це не «специальная военная операция», на яку вони будуть дивитися з дивана, слухаючи соловйова чи скабєєву. Війна – це горе. А якщо росія це не зрозуміє зараз, з кожним місяцем для неї цей тягар буде більшим».

«Якщо росія дозволяє собі запускати «шахеди» по українських цивільних об’єктах, електростанціях, підстанціях, цивільних будинках, це дає Україні моральне право відповідати тим самим. І не буде в європейській частині російської федерації безпечного місця – так, як немає зараз безпечного місця на всій території України. І тричі подумають росіяни: що ми робимо в Україні», – говорить Порошенко.

«Це налякає путіна. Бо путін – боягуз. Він був переконаний, що візьме Україну за три дні, а сьогодні, як я кажу американцям, «йде трьохсотий з лишком день триденної війни». Так само путін обіцяв узяти Бахмут за п’ять днів, а минуло вже п’ять місяців», – нагадав Порошенко.

«Отже, 2023 рік – рік нашої Перемоги і миру для всієї звільненої української території через нашу Перемогу. Це буде перемога демократії, свободи, вільного демократичного світу», – переконаний Петро Порошенко.

Читайте також: Різдвяна служба ПЦУ в Лаврі є продовженням шляху, який розпочав Порошенко, здобувши Томос про автокефалію, – депутати «Євросолідарності».

Реклама Google

Telegram Channel