Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Порятунок двох братів, які провалилися під кригу на Волині, називають різдвяним дивом

Після пригоди, що ледь не вартувала життя, діти запевняють: «На лід – ані ногою».

Фото: ДСНС у Волинській області.

Порятунок двох братів, які провалилися під кригу на Волині, називають різдвяним дивом

3 січня на одній із водойм Нововолинська під льодом опинилися троє дітей. Найстарший із хлопців, якому було 15 років, загинув. За життя ще двох медики боролись упродовж чотирьох годин 

Повідомлення про лихо в ДСНС Волинської області надійшло 3 січня по обіді. Найскладніше завдання дісталося рятувальникам Юрію Бричуку та Ігорю Сараю: вони мусили добратися до дітей, які провалилися під кригу аж за 20 метрів від берега місцевого кар'єру. Юрію довелося ламати кригу руками, він втратив передні зуби. А Ігор згадував, що витяг малого з води, коли той уже захлинався: «Побачив, що одну дитину рятують, інша благає про допомогу, варіантів не було. Вхопив його, а він уже був лицем у воді». На превеликий жаль, найстаршого повернути до життя не вдалося. 

Температура тіла в хлопців була близько 22 градусів.

Далі за порятунок дітей (як виявилося, це були брати 10 й 11 років), взялися медики. На той момент хлопці перебували у крижаній воді понад пів години. «Це було критичне переохолодження із зупинкою серцевої діяльності.

Реанімаційні заходи проводили в однієї дитини три години безперервно, в іншої – чотири. Випадок унікальний для лікарні, змогли – і слава Богу», – прокоментував Суспільному лікар Нововолинської міської лікарні Андрій Гідзінський. Одна з медсестер розповіла, що безперестанку гріли розчини, набирали в рукавички й пляшки гарячу воду, гріли постіль, адже температура тіла в хлопців була близько 22 градусів! 

Мама врятованих дітей працює в цій же лікарні санітаркою. Того злощасного дня вона була на зміні, а наглядати за синами доручила старшій доньці. Уже після найстрашніших годин вона розказувала, що кожної хвилини сподівалася на диво й вірила у медиків: «Дякую, що вони не опустили рук, що до кінця боролися за життя моїх синів!». 

Брати досі перебувають у лікарні, але їхній стан уже стабільний. Хлопчикам не казали, що їхній друг загинув. Рятувальники Юрій Бричук та Ігор Сарай, яких теж госпіталізовували через переохолодження, уже в строю.

Олена КАЛЕНЮК.

Читайте також: У Луцьку однорічний хлопчик запхав палець у металеву іграшку і не зміг його витягнути (Фото).

Реклама Google

Telegram Channel