Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Посівний  календар на 2023 рік  з урахуванням фаз Місяця

Фото: Укрмедіа.

Посівний календар на 2023 рік з урахуванням фаз Місяця

господарям на замітку

В який день краще сіяти?

Посівний календар на 2023 рік, що враховує фази Місяця, — помічник у плануванні нового городнього сезону, адже, щоб влітку зібрати щедрий урожай, потрібно вчасно посіяти насіння на розсаду. Саме тому наші предки сіяли і виконували будь–які роботи на городі в певну фазу Місяця. Вважалося, що небесне світило допомагає рослинам правильно розвиватися, давати багаті врожаї, а несприятливих днів уникати.

Завдяки місячному посівному календарю на 2023 рік можна визначити ідеальний час для посівів овочів та квітів, а також спланувати їх висаджування у відкритий ґрунт. Вплив Місяця в різних фазах створює низку сприятливих, нейтральних і несприятливих періодів для роботи з рослинами на городі чи в саду. Ігнорувати їх було б великою помилкою. 

Звичайно, дотримання посівного календаря тільки частково сприятиме доброму врожаю. А головною умовою при вирощуванні городніх культур є праця людини: захист від хвороб та шкідників, прополювання, поливання, встановлення опори — саме від догляду за культурами і залежить урожай

 

 Як стадії Місяця діють на рослини

Місяць–молодик і  повня пригнічує ріст і розвиток рослин. Посіви та посадки в ці дні вкрай небажані.
Зростаючий Місяць сприяє зростанню надземних частин рослин, а ось спадний — розвитку кореневищ і бульб. Саме тому в періоди спадного Місяця краще працювати з коренеплодами, цибулинними і бульбовими культурами, а в період зростаючого — з зеленню і всім, що приносить урожай над ґрунтом.

яЗавдяки цьому місячному календарю для садівників можна максимально ефективно розпланувати роботи з рослинами, щоб розпочати новий городній сезон у 2023 році.

Читайте також: Коронна страва на святковому столі: рецепти м’яса.

Реклама Google

Telegram Channel