Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
«Ти не тільки виріс, а й твоє серце стало більшим...»

«Коли прийшов час розповісти цю таємницю молодшому синові, старший захотів сам із ним поговорити...»

Фото із сайту ukr.net

«Ти не тільки виріс, а й твоє серце стало більшим...»

Коли дитині виповнюється шість або сім років і ви помічаєте її перші сумніви щодо Санти (Святого Миколая, Діда Мороза), це означає, що вона готова. Так було і з моїм старшим сином. Я пішла з ним у кафе і, зробивши замовлення, сказала: «Ти точно сильно виріс цього року. І не тільки став вищим, я бачу, що і твоє серце також стало більшим. І ти вже достатньо виріс, аби бути Сантою самому»

Я сказала, що він, напевне, помітив: більшість Сант (Святих Миколаїв чи Дідів Морозів), яких він зустрічав, – це переодягнені в костюм люди. Та й дехто з його друзів уже говорив, що такого чарівника взагалі не існує. Так думають багато дітей, тому що вони ще не готові бути Сантою. Але чи готовий ти? Місія полягає в тому, щоб таємно з’ясувати, що потрібно тій чи іншій людині, наприклад сусідові, а потім забезпечити її цим, загорнути в подарункову упаковку і доставити. І ніколи не розкривати, хто це зробив. Бути Сантою – це не отримання схвалення, а бажання зробити цей світ добрішим».

Мій старший син так обрав «тьотку Відьму», яка живе на розі. Жінка дійсно вселяла страх: навколо її будинку стояв паркан, і вона ніколи не дозволяла дітям заходити туди грати в м’яч чи фрізбі. Вона кричала, щоб діти грали тихіше чи забиралися геть.

Дорогою до школи син помітив, що кожного ранку вона виходила на ґанок босоніж по пошту – і вирішив, що їй потрібні капці. Тож він повинен був стати шпигуном, ховатися в кущах, щоб зрозуміти приблизний розмір її ніг.

Коли ми придбали їй теплі капці, син загорнув їх, поклав у коробку, а зверху – листівку з підписом: «Веселого Різдва від Санти!». Напередодні свята він пішов до неї додому і заховав подарунок біля дверей.

Ніхто ніколи не повинен знати, що він зробив, інакше він не був би Сантою.

Наступного ранку ми спостерігали, як жінка виходить на ґанок, забирає свій пакунок і прямує до будинку. Мій син був неймовірно схвильований, коли побачив, що сталося далі...

А наступного ранку ми помітили, як «тьотка Відьма» забирала пошту в теплих капцях. Син відчував ейфорію. Мені довелося нагадати йому, що ніхто ніколи не повинен знати, що він зробив, інакше він не був би Сантою.

Протягом наступних кількох років мій хлопчик обирав багатьох людей для подарунків і завжди мав для них унікальні, персоналізовані презенти.

Одного року він ретельно почистив велосипед, змінив сідло і подарував його доньці нашого друга. Ці люди були дуже бідними. Ми запитали її тата, наскільки це буде доречно. Вираз обличчя дівчинки, коли вона побачила велосипед біля дому, не можна порівняти з радістю на обличчі мого сина.

Коли прийшов час розповісти цю таємницю молодшому синові, старший захотів сам із ним поговорити. Тепер вони обидва чудові дарувальники і ніколи не відчували, що комусь брехали. Адже їм відкрили секрет, як бути Сантою.

Леслі РАШ, вчителька з Техасу (США).

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel