Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
За що оштрафували очільника Почаївської семінарії

Допис архієпископа, за висновками судово-лінгвістичної експертизи, містив ознаки розпалювання релігійної ворожнечі.

Фото із сайту obozrevatel.com.

За що оштрафували очільника Почаївської семінарії

Панотець, прикриваючись чужим іменем, робив негідні вчинки

Ректор Почаївської духовної семінарії упц мп Йов Смакоуз має сплатити 8,5 тисячі гривень штрафу за розпалювання релігійної ворожнечі. Підозру священнослужитель отримав торік у грудні. Тоді він з анонімного акаунта поширив у Facebook допис, яким зацікавилася СБУ.

Під час слідства Йов Смакоуз уклав із прокурором угоду про визнання винуватості.

Слідчі з’ясували, що архієпископ ще в листопаді 2019-го зареєстрував у Facebook акаунт під псевдонімом. Там опублікував допис російською мовою. Яким саме був текст – не вказано, але, за висновками судово-лінгвістичної експертизи, містив ознаки розпалювання релігійної ворожнечі.

Під час слідства Йов Смакоуз уклав із прокурором угоду про визнання винуватості. Засідання у цій справі відбулося 4 січня. Як зазначається у вироку Кременецького райсуду, суддя Наталія Шульгач затвердила угоду і визнала Смакоуза винним у порушенні ч. 1 ст. 161 ККУ (розпалювання релігійної ворожнечі), призначивши 8,5 тис. грн штрафу. Крім того, священник має заплатити 9 тисяч гривень за експертизи.

Йову Смакоузу 58 років, він уродженець Почаєва. Тривалий час керував парафіями упц мп в Канаді, а в 2018-му його призначили ректором Почаївської семінарії.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel