Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
«Стара, дуже стара, але не ідіотка» – і це у 115 років!

115-літня Марія Браньяс Морера: «А ви маєте свою сторінку у Twitter?».

Фото із сайту Guinness World Records.

«Стара, дуже стара, але не ідіотка» – і це у 115 років!

Іспанка Марія Браньяс Морера станом на 24 січня прожила 115 років та 355 днів. Експерти Книги рекордів Гіннесса тепер вважають її найстарішою живою людиною планети

Жінка народилася в американському Сан-Франциско, штат Каліфорнія, 4 березня 1907-го, через рік після того, як її батьки емігрували до країни. Через вісім літ вони вирішили повернутися до Іспанії та оселилися в Каталонії. 

Відтоді Марія називає цей регіон своїм домом. Останні 22 роки вона проживала у будинку для людей поважного віку Residència Santa María del Tura.

Марія лишається здоровою та при здоровому глузді. Вона веде сторінку у Twitter, хоча у цьому їй допомагає донька. У розділі «Біографія» там написано: «Стара, дуже стара, але не ідіотка». 

У дописі в Twitter Морера розповіла, що її довголіття можна частково пояснити «порядком, спокоєм, міцним зв’язком із родиною та друзями, контактом із природою, емоційною стабільністю, відсутністю хвилювань, жалю, великою кількістю позитиву та тим, що трималася подалі від токсичних людей». 

Я думаю, що довголіття також залежить від того, що пощастило. Удача і хороша генетика.

«Я думаю, що довголіття також залежить від того, що пощастило. Удача і хороша генетика», – написала вона.

Нещодавно у Франції померла найстаріша у світі жінка. Черниця Люсіль Рандон не дожила до свого 119-ліття лише 25 днів. Вона була найстарішою людиною на планеті майже рік.

Telegram Channel