Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
«Рінат Ахметов знову виявився вищим  за Ігоря Суркіса» 

Волинь-нова

«Рінат Ахметов знову виявився вищим  за Ігоря Суркіса» 

Ексзірка українського футболу Віктор Леоненко (на фото внизу) прокоментував перехід українських хавбеків 22-річного Михайла Мудрика з донецького «Шахтаря» до англійського «Челсі» і 25-літнього Віктора Циганкова із київського «Динамо» до іспанської «Жирони»

– Тепер смішно згадувати, куди раніше хотів перейти Циганков. Здається, він називав топ-клуби, а на виході опинилася «Жирона», яка посідає 12-те місце в Ла Лізі. Дуже сумно, якщо до цього дійшло, – говорить Віктор Леоненко. – Рінат Ахметов знову виявився вищим за Ігоря Суркіса. Один трансфер «Шахтаря» вийшов більшим за вартість всього «Динамо» (за Мудрика англійці заплатили 100 мільйонів євро, за Циганкова іспанці – 5 мільйонів. – Ред.). Тож я знову вітаю Ріната Леонідовича і знову не вітаю Ігоря Михайловича.

«Один трансфер «Шахтаря» вийшов більшим за вартість всього «Динамо». Фото із сайту youtube.com.
«Один трансфер «Шахтаря» вийшов більшим за вартість всього «Динамо». Фото із сайту youtube.com.

 Щодо самого трансферу Циганкова, то скажу так: це в мій час треба було йти, щоби заробити. Я відкрито тоді заявив, що не хочу грати в «Динамо» за Лобановського, де треба даремно бігати і втрачати своє здоров’я. Але мене не відпустили, хоча я хотів у «Монако» і у мене була пропозиція. Я просто хотів заробити, бо не був мільйонером, як Циганков.

У Мудрика є сильна сторона – швидкість, але я не знаю, чи він має характер.

А Віктор у «Динамо» вже заробив, тож я не розумію цього переходу. Як ви вважаєте: Циганков і Миколенко («Евертон») багато зіграють у єврокубках у цих клубах? Я взагалі не зрозумію, навіщо він перейшов до «Жирони», коли є «Динамо»...

Від Мудрика в Англії одразу чекатимуть голів та результативних передач. Якщо буде тиснути сума трансферу, він пропаде. Пам’ятаю, як мені Лобановський казав: «Сьогодні ти мусиш забити». Для мене це було, як зуби почистити. Якщо Мудрик ставитиметься до цього так само, то в нього все вийде.

Мене лякає інше: Михайло мав дуже багато браку в нашому чемпіонаті, а до Англії він перейшов у статусі суперзірки, якою ще не є. Це для нього найстрашніше. Мудрик повинен забути все, що мав у «Шахтарі», де дозволялося практично все. 

У нього є сильна сторона – швидкість, але я не знаю, чи він має характер. Йому потрібно не зациклюватись на своїй ціні, а робити результативні дії. Те, що Михайло Мудрик тренується день і ніч, ще не свідчить про те, що він сильний футболіст. Я дуже хочу, аби у нього вийшло в «Челсі», щоб нам хоч кимось можна було пишатися. Я вболіватиму за Мудрика, тому що цей хлопець знає, що таке швидкість. А от Циганкова не підтримуватиму, бо йому нема що робити в «Жироні». 

Петро ПАС.

Читайте також на volyn.com.ua: «На власному СТО у Польщі брати з Луцька ремонтують авто для ЗСУ».

Реклама Google

Telegram Channel