Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
23-річна українка втратила коханого на війні та батьків під час ракетного удару (Фото)

Анастасія дивом залишилась живою у фактично зруйнованій ванній.

Фотоколаж із сайту hromadske.ua.

23-річна українка втратила коханого на війні та батьків під час ракетного удару (Фото)

У Дніпрі рятувальники дістали з-під завалів тата й маму молодої Насті, фото якої облетіло весь світ

Фото дівчини, яка сидить на руїнах знищеного російською ракетою будинку (загинуло 45 людей, вважаються зниклими без вісти 18?), а в руках у неї – новорічні іграшки, облетіло весь світ. Нею виявилась 23-річна Анастасія Швець. Її домівка зруйнована – немає ванної кімнати, частини кухні, комірчини та коридору. Настя жила з батьками, проте після вибуху зв’язок з ними обірвався, і всі її думки були тільки про те, аби вони вціліли у тому пеклі, адже їй уже довелося пережити нещодавно страшну втрату: кілька місяців тому війна  забрала коханого дівчини Владислава, який загинув на фронті.

Як важко родина переживала втрату Владислава, він служив в «Азові»... Аби хоч якось полегшити біль і бути корисною фронту, Наталя виготовляла з родиною окопні свічки.

«Я стала популярною, хоча й не хотіла цього, майже кожен сайт мене публікує. А я хочу до батьків. Мені боляче. Чи я існую взагалі? Я не знаю, де вони. Кажуть, що бачили живими, я впевнена, що вони були на кухні, якої вже нема. Рятуватись я не хотіла, просила, щоб знайшли батьків. Розумію, що кота Річарда вже нема. Він навряд чи вижив. Згадую дурні жарти батька сьогодні, як з мамою фоткали цуценят. Їли мамин удон», – написала Настя у соцмережі з надією на диво.

Наталія обожнювала котів  і волонтерила в притулку для тварин.
Наталія обожнювала котів і волонтерила в притулку для тварин.

 Проте його, на жаль, не сталося. У неділю під час розбору пошкодженого будинку рятувальники знайшли тіла батьків Анастасії – Наталії та Максима.

«Із Наталією ми знайомі кілька років, вона сама звернулась до нашої організації та запропонувала допомогу зооволонтерки. Й весь час, вільний від основної роботи, вона приділяла тваринам, вона обожнювала котів. Вдома тримала пухнастого красеня, який загинув, – розповіла «ФАКТАМ» керівниця товариства захисту тварин «Кішки шукають дім – Вірність» Валерія Ковальова. – З Максимом особисто я не була знайома, проте кожної неділі Наталія приходила до центру разом зі своєю дочкою Настею або сама, бо знала, що бракує волонтерів. Вони по пів дня прибирали у притулку, вичісували тварин. І самі підбирали котиків, оплачували лікування, згодом прилаштовували. А скільки речей жінка подарувала центру: подушки для котів, лежаки, кігтеточки. Останнє, що мріяла придбати, – колесо, щоб тварини з надмірною вагою могли бігати. Вже й почала відкладати кошти із зарплати.

Знаю, як важко родина переживала втрату Владислава, він служив в «Азові». Аби хоч якось полегшити біль і бути корисною фронту, Наталя виготовляла з родиною окопні свічки. Минулої неділі жінка пригостила працівників капкейками, які сама робила.

Рятувала котячі життя та долі, навіть в останній переписці з куратором притулку дбала про пухнастиків. Дуже мало її світлин, тому що не любила фотографуватись. Вона мала бути тут, поряд з нами зараз, але цих вихідних її вже не було. Тож в очікуванні новин, коли всі шукали Наташу та Максима, до центру приходили інші волонтери й працювали. Одна з наших дівчат вночі навіть пішла на місце трагедії та допомагала розгрібати завали, бо знала, що там дорогі нам люди. Проте подружжя знайшли мертвими. Плачемо не лише ми, а й котики, які так любили турботливу волонтерку».

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Джерело: fakty.ua.
Telegram Channel