Курси НБУ $ 39.53 € 42.31
Кого ховають? Група Вагнера забороняє перевіряти труни

У вбивць і на емблемі – сивол смерті.

Фото із сайту youtube.com.

Кого ховають? Група Вагнера забороняє перевіряти труни

Приватна військова компанія під керівництвом «кухаря путіна» євгена пригожина залякує членів сімей своїх бойовиків, не дозволяючи їм перевіряти труни загиблих на війні близьких

Про це йдеться у звіті американського Інституту вивчення війни. Аналітики пишуть, що група Вагнера робить спроби заявити про себе як про ефективну військову структуру, але насправді є «паразитичною воєнізованою організацією».

В ISW вказали на те, що в інформаційному просторі з’являються історії про те, як родичі загиблих вагнерівців отримують неправдиві відомості про їхній стан та місцеперебування. «На це вказує заява депутата держдуми Євгенія Ступіна, згідно з якою сім’ї росіян, які підписали контракт із групою Вагнера і вирушили воювати до України, скаржаться на повну відсутність звісток про своїх близьких», – зазначають експерти.

Отримала труну свого чоловіка, свідоцтво про смерть і медаль, проте після похорону дізналася, що він живий та затриманий правоохоронцями в Україні.

Аналітики також посилаються на дані російського видання «Дощ», що опублікувало історію про жінку, яка отримала труну свого чоловіка, свідоцтво про смерть і медаль, проте після похорону дізналася, що він живий та затриманий правоохоронцями в Україні. «Ці звіти припускають, що у групи Вагнера відсутні основні адміністративні органи для ведення обліку окремих військовослужбовців та належного спілкування з владою», – додали аналітики.

Як відомо, вагнерівці також практикують позасудові розправи, зокрема в якості покарання забивають своїх же бойовиків до смерті кувалдами. Відтак кувалда стала своєрідним символом цієї терористичної організації. Ця дика незаконна структура могла бути породженням лише такого жорстокого псевдодержавного утворення, як росія…

До речі

Радник голови Офісу Президента України Михайло Подоляк заявив, що російський олігарх євген пригожин набрав до ПВК «Вагнер» понад 38 тисяч російських зеків. Уже 77% з них ліквідовано Збройними силами України.

Реклама Google

Telegram Channel