Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Залишилося тільки  застрелитися в бункері

«Це сіамські близнюки. Тільки путін народився трохи пізніше…»

Фотоколаж із сайту slovoidilo.ua.

Залишилося тільки застрелитися в бункері

Як путін іде слідами гітлера. Президента рф володимира путіна почали порівнювати з лідером нацистської Німеччини адольфом гітлером ще в 2014 році після анексії Криму. А після повномасштабного вторгнення росії в Україну зіставляти їх уже не соромляться навіть офіційні особи

Портал «Слово і діло» підготував публікацію з порівнянням двох диктаторів. Експерти видання нагадали, що і путін, і гітлер прийшли до влади схожим способом. 30 січня 1933 року посаду канцлера адольф гітлер отримав у результаті домовленості: політики-консерватори вмовили призначити гітлера, сподіваючись використати його у своїх цілях. Націонал-соціалістична робітнича партія гітлера на той момент отримала на виборах 33% голосів виборців, тобто не мала одноосібної більшості.

путін у 1999 році став виконувачем обов’язків президента після відмови Бориса Єльцина від посади – той одразу оголосив його своїм наступником. У березні 2000-го путін переміг на президентських виборах.
Ще одна схожість двох диктаторів, яка відразу спадає на думку, – обидва були визнані людиною року за версією журналу Time. гітлер отримав це звання у 1938 році. У статті, присвяченій йому, йшлося про те, що він став «найбільшою загрозливою силою, з якою на сьогодні зіткнувся демократичний, волелюбний світ».

У статті Time від 2007 року путіна назвали «новим царем росії». Журналісти зазначили, що президент рф мало дбає про громадянські свободи та свободу слова, а віддає перевагу «стабільності».

Ненависть президента рф до українців, його бажання знищити нашу націю можна порівняти з ненавистю фюрера до євреїв.

Крім того, і фюрер, і російський президент проводили Олімпійські ігри у своїй країні напередодні роз’язаних згодом ними воєн.

Багато аналогій також між початком воєн, які розв’язали путін і гітлер. У 1938 році Німеччина захопила Австрію, назвавши це «возз’єднанням». Як і в Криму, там було проведено псевдореферендум, покликаний легітимізувати аншлюс.

Потім гітлер анексував Судети, пояснивши це захистом прав німців, які проживають у регіоні, – ситуація аналогічна початку війни на Донбасі у 2014 році. Причому і у випадку з територіальною експансією гітлера, і у випадку з путіним на папері існували договори, які гарантували безпеку.

У 1939 році нацистська Німеччина вторглася у Польщу, росія у лютому 2022-го розпочала повномасштабну війну в Україні. Обидва диктатори спробували представити свою агресію як захист від нападу, путін досі дотримується такої версії.

Як і гітлер, головним союзником якого був диктатор Італії Беніто Муссоліні, путін також головним союзником має диктатора – олександра лукашенка.

Ненависть президента рф до українців, його бажання знищити нашу націю можна порівняти з ненавистю фюрера до євреїв.

Цитата

Олексій ДАНІЛОВ, секретар Ради національної безпеки та оборони України:

«путін та гітлер – це сіамські близнюки. Тільки той народився трохи пізніше… гітлер був одержимий знищенням євреїв, а путін хоче знищити українців».

Читайте також: «Мільйон доларів для Залужного».

Реклама Google

Telegram Channel