Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Колишній шахтар став переможцем  у 37 танкових боях із москалями

З такими Героями, як Олег Мельничук, Україна – непереможна.

Фото із сайту chervonograd.city.

Колишній шахтар став переможцем у 37 танкових боях із москалями

Наші славні воїни боронять Україну, жінок та дітей, ризикуючи життям щодня, бо вважають це своїм святим обов’язком. Вони мають те, чого не купиш за жодні гроші, – патріотизм і хоробрість. Усіх їх, захисників української землі – різних за віком, політичними уподобаннями, професіями та соціальним статусом, – об’єднала любов до рідної землі

Один із них – червоноградець, колишній гірничий робітник очисного вибою відокремленого підрозділу «Шахта «Відродження» державного підприємства «Львіввугілля» Олег Мельничук.

Колеги відгукуються про нього лише схвально. Спокійний, ввічливий, здатний на контрольований ризик, пан Олег неодноразово доводив свою свідому громадянську позицію та жагу до свободи, проходячи службу в танкових військах. Його звитяжну боротьбу оцінили заслуженими нагородами.

Колишній шахтар здійснив 98 бойових виїздів, здобув перемогу в 37 танкових боях.

Ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, «За мужність» ІІІ ступеня, «Почесний хрест Збройних сил України», медалі «За участь в АТО», «За звільнення Лисичанська», «За звільнення Сєвєродонецька», «За бойові заслуги», Лицарський Хрест «Патріот України» та інші престижні відзнаки свідчать про те, що з цілком «мирної» професії він зумів швидко перекваліфікуватися на вмілого й безстрашного воїна.

Під час військових операцій колишній шахтар здійснив 98 бойових виїздів, здобув перемогу в 37 танкових боях. Екіпаж Олега Мельничука знищив, за даними розвідки, 6 танків, 14 БМП, 8 БМД, 16 машин колісної техніки!
На жаль, нещодавно орківська куля наздогнала його. Був поранений під Бахмутом й змушений лікуватися та проходити реабілітацію.

Як повідомили на шахті «Відродження», боронить Україну від загарбників і його брат-близнюк Ігор, теж працівник цього вугільного підприємства. Раніше служив в АТО, а після повномасштабного вторгнення був мобілізований. Їхній батько, Сергій Васильович, тривалий час трудився тут, на вугільному підприємстві, головним енергетиком. Він не лише передав синам любов до нелегкої професії гірників, а й виховав справжніх патріотів. Шахта «Відродження» і місто Червоноград можуть пишатися такою славною династією! Шахтарі-воїни в нелегкій боротьбі наближають Перемогу й мир, зміцнюють нашу віру в те, що Україна була, є і буде завжди!

За матеріалами сайту chervonograd.city.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel