Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
Нічний кашель заважає спати: поради, які допоможуть

Читаючи наші поради, пам’ятайте: головний консультант – це ваш лікар.

Фото із сайту segodnya.ua.

Нічний кашель заважає спати: поради, які допоможуть

Кашель – важливий помічник у боротьбі із хворобою, це захисний рефлекс, який сприяє очищенню дихальних шляхів від мокротиння та мікробів. Але нічні його напади заважають відпочити, вимотують і без того ослаблений організм. Завдяки сайту gazeta.ua розкажемо про методи, які допоможуть із цим впоратися і спати спокійно

Сухий та вологий кашель – чи є різниця?

Різниця є. Вологий кашель, пов’язаний із застудою та грипом, корисний для очищення носоглотки та дихальних шляхів. Мокротиння захищає слизові оболонки та заважає бактеріям проникнути в організм.

А сухий кашель, що дере горло, навпаки, досить небезпечний для організму. Мокрота за такого кашлю не виділяється, бронхи не очищаються, а носоглотка пересихає.

Сухий кашель на відміну від вологого не допомагає одужати, а лише вимотує та заважає відпочивати. Щоб прискорити процес одужання, потрібно перевести сухий кашель у вологий.

Але робити це слід під наглядом лікаря.

Допоможе теплий напій. Він заспокоїть горло, подразнене кашлем, а також розпушить слиз.

Як побороти вологий кашель, якщо він заважає спати

Підніміть голову та шию. Якщо спати на спині або на боці, у горлі накопичуватиметься слиз, що може спровокувати кашель. Щоб уникнути цього, підкладіть додаткові подушки, щоб трохи підняти голову та шию.

Уникайте занадто сильного підняття голови, оскільки це може призвести до болю та дискомфорту.

Спробуйте відхаркувальний засіб. Відхаркувальні засоби розріджують слиз у дихальних шляхах, полегшуючи відкашлювання мокротиння.

Допоможе теплий напій. Він заспокоїть горло, подразнене кашлем, а також розпушить слиз. Підійдуть тепла вода з медом, трав’яні чаї, відвари. Такий напій потрібно випити за годину до сну.

Як подолати сухий кашель

Спеціальні льодяники. Такі «цукерки» для горла можна знайти в аптеках і роздрібних магазинах, вони мають різноманітні смаки. Деякі містять ментол, який допомагає розблокувати носові пазухи. Деякі містять вітамін С чи ліки, які можуть заспокоїти біль у горлі.

Засіб від кашлю. Просто і легко – такі засоби блокують кашльовий рефлекс.

Пийте багато рідини. Вживання рідини протягом дня зберігає ваше горло «змащеним». А це допомагає захистити його від подразників.

Випивайте принаймні 8 склянок води на день. Тільки не забудьте зупинитися принаймні за 1 годину до сну, щоб уникнути відвідування туалету вночі.

Реклама Google

Telegram Channel