Курси НБУ $ 39.72 € 42.81
«Я думав, що мені знесло пів обличчя...»

Одного разу прилетіло і до мене. Схоже на міномет. У мене пропадає слух і йде кров.

Фото проєкту «Український свідок».

«Я думав, що мені знесло пів обличчя...»

Відомий актор театру та кіно, виконавець головної ролі у фільмі «ТойХтоПройшовКрізьВогонь» Дмитро Лінартович наприкінці літа добровільно пішов до війська. Нещодавно він отримав важке поранення у Соледарі, але знову рветься у бій

«Міг не доїхати до лікарні»

Трохи підлікувавшись, Дмитро розповів про той день, коли був поранений. За його словами, він отримав наказ доставити боєкомплект на передову. Його напарник висипав мішок із їжею на землю, закинув туди все необхідне, і вони вдвох вирушили на допомогу.

 

 Назад їхали на БТР, де через невеликий отвір Лінартович отримав поранення та важку контузію.

Читайте також: «Мило, я тебе люблю. Мене вбивають»: окупанти розстріляли чоловіка української співачки (Фото).

– Звідки йде вогонь, ми вже не бачили. Одного разу прилетіло і до мене. Схоже на міномет. У мене пропадає слух і йде кров. Усе це відбувається за секунди. Як ми вирвалися з кільця – просто пощастило. У Соледарі мене прийняли медики – я міг не доїхати до безпечної зони. У мене під рукою був телефон, і я в цей момент записав відео про нашу незламність, – зізнався Лінартович.

Одного разу прилетіло і до мене. Схоже на міномет. У мене пропадає слух і йде кров.

Нагадаємо, що відео, де він після поранення знаходить сили ще сказати на камеру: «Нас ніколи не зламати. Ми перемагаємо!» – облетіло всю Україну та світ.

«Я думав, що мені знесло пів обличчя... Немов ядро врізалося у скроню», – згадував захисник України. 
На одне око не бачить, на одне вухо – не чує. Наразі герой перебуває у шпиталі. «На цей момент у мене метелики в голові... Але я ж воїн. Я мушу терпіти, що й роблю», – з усмішкою сказав він.

«Писатиму пісні, поки не ляжу в труну»

Дмитро Лінартович пише пісні  про війну, якими ділиться у своєму YouTube-каналі. «Я займаюся пісенною розповіддю й робитиму це, поки не ляжу в труну», – заявив актор. Також він викладає в університеті імені Шевченка на кафедрі теле- та кіномистецтва. У майбутньому планує займатися не лише музичною й освітньою діяльністю, а й, можливо, військовою журналістикою, навіть продовжить військову кар’єру. «Я мріяв про це з дитинства, мені подобається шлях воїна», – зізнався українець.

Реклама Google

Telegram Channel