Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Догляд за вазонами взимку

Потрібно регулярно провітрювати приміщення, де стоять вазони, але стежити, щоб не було протягів.

Фото із сайту ganok.in.ua.

Догляд за вазонами взимку

У холодну пору року основна увага зазвичай приділяється декоративним кімнатним рослинам, які радують нас пишним цвітінням та великою кількістю яскравої зелені

Щоб отримати такий результат, слід просто дотримуватись декількох основних рекомендацій:

  • Намагайтеся забезпечити комфортний температурний режим. Залежно від умов утримання можна виділити чотири групи кімнатних культур: теплолюбні (орхідея, калатея, ароїдні, кавове дерево); холодолюбні (герань, цикламен, фуксія, гортензія); ті, що надають перевагу помірній температурі (шлюмбергера, аспарагус); витривалі (фікус, драцена, плющ, алоказія).
  • Не варто ставити вазони поблизу кондиціонерів, телевізорів, комп'ютерів та переносних опалювальних джерел.
  • Необхідне додаткове освітлення на 2–3 години у вечірній час. Дуже важливо очищати листя від пилу. Він перешкоджає поглинанню світла, якого і так небагато. 
  • Потрібно регулярно провітрювати приміщення, але стежити, щоб не було протягів. Навколо квітів має бути достатньо вільного простору, який би сприяв повноцінному повітрообміну.Надмірний полив у більшості випадків шкодить.

Навколо квітів має бути достатньо вільного простору.

  • Достатньо просто стежити: якщо верхній шар ґрунтової суміші підсихає і починає відходити від стінок ємності – значить, потрібен полив. Кактуси і сукуленти взагалі можуть тривалий час обходитися без води. Зате обприскувати рослини взимку потрібно часто, особливо якщо вони стоять над батареями.  
  • Для підвищення вологості повітря можна використовувати такий простий спосіб: у піддон насипати гальку або керамзит, налити води (вона не повинна покривати каміння) і зверху поставити рослину в посадковій ємності (можна з підставкою). Випаровуючись, вода створюватиме вологе середовище.
  • Як правило, у зимовий час домашні квіти не потребують підгодівлі. Навпаки, добрива у цей період можуть спалити коріння, адже рослини ослаблені, перебувають у «сонному» стані. Але багато культур радують своїх господинь цвітінням. Це примули, орхідеї, гортензії, троянди. Їх можна підживлювати, однак тільки половинною дозою від рекомендованої і не частіше ніж раз на місяць.

За матеріалами ukr.media.

Читайте також: «Синоптики спрогнозували, чи буде в Україні рання весна».

Реклама Google

Telegram Channel