Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Красуня, яка століттями не дає спокою романтикам

За ханакотоба (японською мовою квітів) червона камелія означає любов, біла – очікування, жовта – пристрасне бажання.

Фото із сайту ukr.net.

Красуня, яка століттями не дає спокою романтикам

Про камелію відомо багато загадкових історій і міфів. Вона символізує бездушність та є емблемою безсердечних, але красивих жінок, які заманюють у тенета кохання чоловіків і гублять їх своєю байдужістю

В одній з таких легенд розповідається, що бог кохання Ерот (Амур), переситившись любов'ю богинь і земних жінок, впав у меланхолію. Його мати Афродіта порадила йому полетіти на Сатурн, який славився гарними жінками.

На цій планеті Ерот побачив незвичайних дів з білим тілом, світло-блакитними очима і сріблястим волоссям. Вони милувалися і загравали з ним, але пристрасть кохання так і не захопила їх. Марно Амур пускав свої стріли. Жодне крижане серце не відповіло йому взаємністю.

Марно Амур пускав свої стріли. Жодне крижане серце не відповіло йому взаємністю.

Тоді у розпачі повернувся Ерот до Афродіти. Вона обурилася бездушністю дів Сатурна і вирішила, що вони не гідні бути жінками, головне призначення яких – викликати любов у чоловіків і надихати їх на подвиги. Вона скинула їх на землю, перетворивши на камелії.

Навіть через багато століть ця квітка не дає спокою романтикам. Історія Марі Дюплессі, описана в романі А. Дюма-молодшого «Дама з камеліями», викликає смуток і змушує задуматися про життєві цінності. Квітка знову стала символом холодних і розважливих стосунків.

Джерело: kviti.pp.ua.

Читайте також на volyn.com.ua: «Як захистити кімнатні рослини від кота».

Реклама Google

Telegram Channel