Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Неприпустиме сусідство кімнатних рослин

Фото із сайту rastenievod.com.

Неприпустиме сусідство кімнатних рослин

Садівники роблять усе можливе, щоб зберегти вазони квітучими і здоровими, але іноді деякі рослини просто не уживаються разом. Вони по-різному реагують на умови утримання і конкурують одна з одною за життєві ресурси

Ось декілька порад, які рослини небажано ставити поруч

Високі та низькі

Сусідство зі швидкозростаючим вазоном виявиться фатальним для світлолюбних, оскільки вони будуть затінені.

Проблему можна вирішити, переставивши рослини, що зростають повільно, на підвіконня, де сонце світитиме протягом дня. Відмінно себе почуватимуть у цьому місці хлорофітум, різні види кактусів, спатифілум (жіноче щастя), бегонія і товстянка.

 

Квітучі рослини

Квітучі рослини можуть перезапилятися. Перехресне запилення є природним явищем, яке часто призводить до появи гібридів, але далеко не завжди це красиві види.

 

Юка кімнатна

Ставити горщик із юкою варто окремо через її гостре листя. Окремі екземпляри можуть розростися до метра в ширину. До того ж це рослина-одинак, поруч із якою інші квіти погано уживаються. Їй слід підібрати тепле, добре освітлене приміщення, де не буде протягів.

Герань

Вважається, що її краще вирощувати окремо від інших кімнатних квітів, оскільки для них це важке сусідство. Якщо ж кілька видів герані будуть цвісти разом, то вони перезапиляться і змінять забарвлення.

 

Джерело: ukr.media.

Читайте також: Перекис зробить орхідею здоровою і квітучою.

Реклама Google

Telegram Channel