Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«А за «гниду» цей кремлівський тарган ще відповість...»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати.

Фото ілюстративне.

«А за «гниду» цей кремлівський тарган ще відповість...»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Сергій ЖАДАН, український письменник, про легендарного бійця, Героя України, 26-річного Дмитра Коцюбайла (Да Вінчі), який загинув на фронті (на його похорон прийшли Президент Зеленський і Головнокомандувач ЗСУ Залужний. – Ред.):

«Просто він ще за життя встиг стати частиною нашої історії. Без жодних перебільшень. Да Вінчі ще за життя був там, де були Кривоніс, Гонта, Болбочан, Чучупака, Шухевич. Епічна історична постать – глибока, виразна, цілісна. Нам пощастило бути з ним знайомим, мати можливість спостерігати за його чином, за його роботою, за його боротьбою.

Наші діти й онуки будуть носити футболки з його обличчям. Просто тому, що це було обличчя чесного й сумлінного чоловіка, який прожив життя коротко, послідовно та яскраво, лишаючи після себе пам’ять, лишаючи після себе почуття гідності… Спочивай із миром, Друже. Ти був справжнім і чесним. Твоя присутність у повітрі робить його, це повітря, світлішим».


Володимир ЗЕЛЕНСЬКИЙ, Президент України, подякував воїнам, які боронять нас у важких боях під Бахмутом:

«Окупант вбиває за сам факт, що ми українці. За одне слово про Україну. За нашу мрію про Україну. За наше життя – життя українців. І ми знищуємо окупанта всюди, де це дає результат для України. Бахмут дав і дає один із найбільших результатів за час цієї війни, за час усієї битви за Донбас. І я дякую кожному солдату, хто б’ється на цьому найскладнішому напрямку».


 

 Катерина ПОЛІЩУК, захисниця Маріуполя, відома як Пташка з «Азовсталі», пояснила, чому не святкувала 8 березня:

«Те, у що совок перетворив день боротьби за права жінок – мені особисто огидне. Мене повинні поважати щодня, а не раз на рік. І не за те, жінка я чи не жінка, маю я дитину чи ні, а за те, яка я людина, за мої вчинки. Мені було би вкрай неприємно та зовсім не святково, якби мій чоловік дарував квіти та кохав мене лише раз на рік. А з приводу боротьби… Я борюсь щодня. За вільну Україну та майбутнє наших дітей. Усі жінки України будуть зневажені та принижені, якщо ми опинимось під владою ворога. Пріоритети треба розставляти. Україна – головна жінка в моєму житті. І я боротимусь за неї!».


 

 Ганна ГІН, журналістка з Харкова, про те, як у місті 8 березня вперше за рік увімкнули вуличне освітлення (вже наступного дня внаслідок ракетної атаки рашистів Харків на якийсь час був повністю знеструмлений. – Ред.):

«Реакція людей була такою, ніби місто святкує Перемогу. У коридорі лікарні хтось крикнув: «Світло надворі!» – і відділення травми «ламанулося» до вікон. Медсестри, лікарі, пацієнти – усі шуміли, дзвонили рідним, знімали вулицю на телефон. На проїжджій частині зупинялися машини, люди виходили й кричали «Ура!» і «Слава Україні!». Я бачила жінку, яка так плакала, що не могла вимовити жодного слова, тільки схлипувала комусь у слухавку: «Світло, світло, світло». Кілька хлопчаків-підлітків заспівали Гімн біля метро… Уперше за останній рік я бачила багато щасливих людей одночасно».


 

Дмитро ЯРОШ, колишній народний депутат, екслідер «Правого сектору», відреагував на слова олександра лукашенка, який назвав Президента України Володимира Зеленського «гнидою»:

«Недоношений п…дар лукашенко, підстилка путіна, назвав Президента України «гнидою», бо білоруські партизани вдарили по розвідувальному літаку А-50 кацапстану, який наводив ракети по Україні.
Я, звичайно ж, розумію, що нам геть не потрібен ще один активний фронт, і Верховний Головнокомандувач діє в цій парадигмі… Але, чесно кажучи, системний національно-визвольний рух на території білорусі нам конче необхідний, як і ліквідація режиму путінської повії лукашенка. А за «гниду» цей кремлівський тарган ще відповість... Здохне. Жыве Беларусь! Слава Україні!»


 

Віктор АНДРУСІВ, публіцист, радник міністра внутрішніх справ України, про олександра лукашенка, який захопив владу в білорусі:

«Насправді лукашенко вже давно нікуди не петляє. Він виконує все, що йому кажуть, і він давно би вторгся разом із росіянами, але причина, чому він цього не робить, – в іншому. Він знає, і путін теж це знає, що перші трупи білорусів піднімуть народ, країна дестабілізується – і путіну доведеться направити війська на придушення там. Вони знають, що білоруські війська, найімовірніше, після перших зіткнень просто втечуть із поля бою. По факту, путін ослабить себе і фронт. лукашенко не прийняв би рішення про вторгнення, оскільки це було б його кінцем. Він є ручним куколдом путіна, і буде говорити і робити все, що йому треба».


 

Валерій ПЕКАР, публіцист, викладач, про Тараса Шевченка:

«Актуальність Шевченка вперше вразила мене на Майдані. Наче для нас писав. Ну, звичайно, я багато читав у школі, але це було все не те, поки не настав час змін. А коли настав, то виявилося, що це якраз для нас сьогоднішніх. Рівень пророцтва, тобто здатності зазирнути в суть речей, а через них у суть майбутнього, вражає.

Тож не треба зображувати Тараса старим дідом. Він на Майдані був серед нас. Сьогодні він у пікселі на нулі, за кермом волонтерської автівки. Нині він виступає з трибун міжнародних форумів, пояснюючи, чому, допомагаючи нам, світ допомагає собі».

Читайте також: «У волонтерський центр Горохівського коледжу поляки передали черговий гуманітарний вантаж (Фото)».

Реклама Google

Telegram Channel