Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
«Якщо ми захищаємо армію –  маємо її захищати дуже голосно», – нардепка

«Єдине, що впливає на нашу владу, – це публічний розголос».

Фото із соцмереж.

«Якщо ми захищаємо армію – маємо її захищати дуже голосно», – нардепка

Лише розголос та громадський тиск змусять владу поновити бойові виплати військовослужбовцям, вважає народна депутатка з фракції «Європейська Солідарність» Софія Федина

«Мені написали хлопці з передової, які на нулі, і питають, що має бути з тими доплатами, тому що гроші вже за лютий не прийшли. За лютий прийшли смішні суми», – розповіла депутатка. Вона також додала, що під час індексації зарплат і пенсій у зв’язку зі зміною розміру прожиткового мінімуму військовим навпаки – скоротили зарплати на декілька тисяч. «Зараз велика кількість молодших сержантів отримали по 16–17 тисяч гривень, за які вони там на передовій мають і десь харчуватися, і докупити собі спорядження. А що гірше – ремонтувати і заправляти волонтерські машини. Тому що машин, які їм надає держава, просто фізично немає», – зазначила вона.

«Європейська Солідарність» внесла до Верховної Ради законопроєкт 9006, яким передбачено 54 мільярди гривень перерозподілити від інших розпорядників на Міністерство оборони.

Софія Федина наголосила, що питання повернення бойових доплат військовослужбовцям має постійно обговорюватися в публічній площині.

«Єдине, що впливає на нашу владу, – це публічний розголос. Тому якщо ми захищаємо армію – маємо її захищати дуже голосно», – переконана нардепка.

Як відомо, «Європейська Солідарність» внесла до Верховної Ради законопроєкт 9006, яким передбачено 54 мільярди гривень перерозподілити від інших розпорядників на Міністерство оборони. Ухвалення цього закону, зокрема, дало б змогу відновити виплати бойових доплат військовим.

Останні новини:

Усі новини російсько-української війни – тут.

Реклама Google

Telegram Channel