Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
І путін не допоможе: українська держава попросила усіх московських монахів покинути Києво-Печерську лавру

Такі як Паша-Мерседес і продають Україну пуйлу...

Фото із сайту ukr.net.

І путін не допоможе: українська держава попросила усіх московських монахів покинути Києво-Печерську лавру

Очікувано, на захист своїх ченців, які відмовляються це робити, стали у москві

 

Національний заповідник «Києво-Печерська лавра» не продовжив дію оренди для упц московського патріархату в чоловічому монастирі через порушення орендних умов представниками цієї церкви, яка, нагадаємо, згідно із державною експертизою, є частиною російської православної церкви. Серед порушень – самовільні новобудови на території заповідника. Представники так званої української православної церкви мають покинути територію лаври до 29 березня 2023 року (договір був дійсний з липня 2013 року – епохи правління януковича).

Представники так званої української православної церкви мають покинути територію лаври до 29 березня 2023 року (договір був дійсний з липня 2013 року – епохи правління януковича).

При цьому міністр культури та інформаційної політики Олександр Ткаченко попередив упц про кримінальну відповідальність у разі переміщення з Києво-Печерської лаври зареєстрованих там 800 музейних експонатів, у тому числі мощей святих. Незабаром у заповіднику відбудеться перевірка. «Остання ревізія була у 2018 році, і все це зафіксовано, всі об’єкти є в переліку. Будь-який крок, який зможуть здійснити представники упц мп щодо рухомого майна, власне музейних експонатів, буде зафіксований, і вони нестимуть кримінальну відповідальність», – заявив міністр.

 

Київ, 27 липня 2013 року. Намісник Києво-Печерської лаври митрополит упц (московського патріархату) Павло (Лебідь), відзначений державною нагородою росії, і президент рф володимир путін на території лаври перед початком зустрічі із членами синоду упц (мп).

 

 Тим часом

Митрополит Павло (Лебідь) заявив, що ченці української православної церкви московського патріархату не мають наміру виселятися з Києво-Печерської лаври. Паша Мерседес говорив російською і наголосив, що «апокаліпсис розпочинається з України». Він виступив із нападками на українську владу, назвавши їх «гонителями церкви» та «онуками революції». «Ми будемо до останнього відстоювати свої права, ми будемо до останнього відстоювати свої святині», – заявив священник упц мп.

Василь РОГУЦЬКИЙ.

Читайте також на volyn.com.ua: «Очільник ПЦУ Епіфаній освятив храм на Повстанських могилах на Рівненщині».

Реклама Google

Telegram Channel