Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Порошенко на німецькому телебаченні спростував російську брехню про Зеленського

«Не піддавайтесь російській пропаганді!».

Фото із сайту eurosolidarity.org.

Порошенко на німецькому телебаченні спростував російську брехню про Зеленського

«Захист Бахмута є абсолютно необхідним»

Журналістка німецького телеканалу Deutsche Welle (на фото) запитала в п’ятого Президента України Петра Порошенка, чи правда, що Збройні сили нібито були готові піти з Бахмута, але Володимир Зеленський, «зловживаючи своїм становищем військового керівника, змусив їх тримати місто». 

Як відомо, цими днями деякі західні ЗМІ оприлюднили «сенсацію», що через це Президент Зеленський та Головнокомандувач ЗСУ Залужний навіть посварилися.

У відповідь Порошенко заявив, що основним джерелом такої інформації є «російський наратив». «І я вважаю це частиною кремлівської пропаганди, – додав п’ятий Президент. – Оскільки я був Верховним Головнокомандувачем ЗСУ протягом п’яти років, я можу вам сказати, чому ми це робимо (б’ємось за Бахмут. – Ред.). Тому що нам потрібен один місяць для підготовки нових українських бригад і для отримання бойових танків НАТО. Це конче необхідно разом із боєприпасами, яких нам не вистачає, зокрема і в Бахмуті, і ми платимо за це надзвичайно високу ціну. Це допоможе нам наприкінці березня – на початку квітня здійснити нашу наступальну операцію. І в цій ситуації Бахмут абсолютно необхідний… Я був там протягом останнього року більше десятка разів. Бахмут – це символ, і ми ведемо там бої вже дев’ять місяців. Крім того, всі повинні розуміти, що це спосіб, як ми можемо зупинити російську наступальну операцію, яка була спланована і публічно оголошена в лютому та березні, і спосіб, як ми зупинимо її, також дуже героїчний», – зазначив він.

Нам потрібен один місяць для підготовки нових українських бригад і для отримання бойових танків НАТО. 

Скориставшись нагодою, Петро Порошенко також звернувся до Німеччини із закликом значно пришвидшити постачання Україні озброєння. «Нам не вистачає зброї для нашої наступальної операції. Я повернувся з фронту близько тижня тому, де спілкувався з солдатами. У них точно не вистачає боєприпасів, тому отримати їх – це для нас головний пріоритет. У цій ситуації я дуже ціную всіх наших партнерів, включаючи Німеччину, які вже постачають зброю. Це життєво важливий фактор нашої Перемоги. Але, будь ласка, робіть це швидше – кожен тиждень затримки є вирішальним фактором для нашої наступальної операції!» – наголосив Петро Порошенко.


До речі

2 214 партійців «Європейської Солідарності» пішли захищати Україну у Збройні сили України та сили тероборони після 24 лютого 2022 року, повідомив Петро Порошенко. 42 з них загинули в боях за Україну. 

Ольга СОКОЛОВА

Читайте також: Наша внутрішня єдність і глобальна підтримка України є запорукою нашої перемоги, – Порошенко на «Голосі Америки»

Реклама Google

Telegram Channel