Курси НБУ $ 39.60 € 42.44
Свій УАЗик волинянин Олег Семенюк заправляє... дровами

Про цю новинку на Камінь-Каширщині ще мало хто знає, бо, за словами Олега В’ячеславовича, він тільки раз їздив цим незвичайним авто у райцентр.

Фото з домашнього архіву Олега СЕМЕНЮКА.

Свій УАЗик волинянин Олег Семенюк заправляє... дровами

Про винахідливого майстра із села Осівці Камінь-Каширського району, який переобладнав свою «волгу» на дешевше для поліського краю паливо, наша газета вже розповідала. Торік у лютому це було, за тижнів два до початку повномасштабної війни. Тоді про нього з інтернету вся Україна довідалася – автомобіль, який їздить не на бензині, привертав увагу, хоч би де з’явився господар на своїй новинці. І ось чоловік скинув мені на вайбер знімок із коментарем: «Авто-2 на дровах», а вже у телефонній розмові розповів, що тепер і бездоріжжя йому не страшне

– Зробити УАЗика на дровах я задумав ще тоді, як переобладнував «волгу», – розповідав Олег В’ячеславович, – бо ж то для села – просто супер. Як дощі підуть, то «волгою» неможливо доїхати на поле, де вирощую малину. Та на той час не було на це грошей – довелося відкласти цю затію.

 Але від свого задуму чоловік не відмовився і торік восени уже придбав УАЗ. Довелося помудрувати, де прилаштувати генератор. Якщо у «волзі» він добре «вписався» в багажнику, то тут треба було, за словами винахідливого майстра, подовжити раму й там його встановити. Одне слово, в салоні агрегат місця не займає.  

– Про цю новинку на Камінь-Каширщині ще мало хто знає, –  каже Олег В’ячеславович, – бо я тільки раз їздив УАЗиком на дровах до райцентру. Випробовував його ще на польовій дорозі. Бачу, що все нормально.
Коли мова зайшла, в кого він, такий винахідливий, вдався, чоловік розповів, що з дитинства любив майструвати, конструювати. Навчаючись у школі, відвідував гурток авіамоделювання. Згадав свого керівника Сергія Даниловича – уродженця Осівців, який нині «десь біля Луцька живе» (може, колишній учитель нашого героя прочитає ці рядки й порадіє за нього). А ось щодо того, як дружина ставиться до заняття чоловіка, то відповідь була такою:

– Коли я переобладнував «волгу», то скажу, що не в захваті вона була. А зараз дуже задоволена, що маємо такого УАЗика, для якого бездоріжжя не страшне. А головне – не треба купувати бензину. Дров я вже заготовив – вистачатиме...

І, певно, задуми нові має винахідливий чоловік, тож невдовзі ще чимось здивує і свою родину, й наших читачів.

«Коли я переобладнував «волгу», то дружина не в захваті була. А зараз дуже задоволена, що маємо такий УАЗик, якому й бездоріжжя не страшне».
«Коли я переобладнував «волгу», то дружина не в захваті була. А зараз дуже задоволена, що маємо такий УАЗик, якому й бездоріжжя не страшне». 

Читайте також: Новий автобус, який отримала Камінь-Каширська міськрада, передадуть ЗСУ.

Реклама Google
 

Telegram Channel