Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Коли чекати справжню спеку, а коли - грибні дощі

«Де один грибок, там цілий вінок».

Фото із сайту ukr.media.

Коли чекати справжню спеку, а коли - грибні дощі

Літо-2023 буде справжнім. Принаймні таким його назвав Володимир Деркач із Каменя-Каширського, який прогнозує погоду за давньою волинською методикою. Він спостерігає за змінами у природі в період від 25 грудня (Різдво за новим стилем) по 7 січня (Різдво за старим стилем) і знаходить підказки, які допомагають йому намалювати синоптичну картину усього року

Червень

Літо розпочнеться помірним теплом. У середині декади – невеликі опади, після яких трохи знизиться температура. А далі потепліє, можлива спека. На початку другої десятиденки трішки дощитиме, а потім буде дуже тепло, ймовірні короткочасні опади. Такі ж нетривалі, але проливні дощі перекочують у третю десятиденку. Початок і кінець цього відрізку будуть трохи вологими з помірним теплом, середина – погожа і тепла.

Липень

Справжнього тепла на початку місяця очікувати не варто.  Помірною температура буде майже протягом усієї декади. У середині цього відрізка можливі дощі, а наприкінці таки випаде 1–2 дні спеки. Далі також буде гаряче – аж до рекордних температур. Опадів і нічної прохолоди не передбачається.

Наприкінці літа можливі дощі, але температура буде комфортною і про осінь майже нічого не нагадуватиме.

На початку третьої декади стовпчик термометра трішки опускатиметься тільки вночі, вдень – дуже тепло. У середині цього періоду можливий дощик і зниження температури до помірної. Втім, кілька спекотних днів ще буде у липні.

Серпень

Останній місяць літа розпочнеться невеликими опадами, а відповідно – не надто високою температурою, але вже за кілька днів добряче потепліє. Гаряче буде майже до кінця декади. Тоді знову настане час грибних дощів. Волога і прохолодна погода протримається до середини другої десятиденки. Далі – справжнє літо зі спекою. Останній відрізок місяця розпочнеться із дуже теплих днів, але стовпчик термометра поступово буде опускатися, особливо – вночі. Наприкінці літа можливі дощі, але температура буде комфортною і про осінь майже нічого не нагадуватиме. 

Читайте також: «В гостях у волинського фермера: дід Андрій порадів би ранчо, яке на родинному хуторі звів його внук»

Реклама Google

Telegram Channel