Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
«путін застосує ядерну зброю? Дітям, які помирають, однаково»

Фото ілюстративне / ohoronapraci.kiev.ua.

«путін застосує ядерну зброю? Дітям, які помирають, однаково»

Найяскравіші за тиждень думки і цитати

Денис (Редіс) ПРОКОПЕНКО, підполковник, командир бригади «Азов», після повернення з Туреччини, куди він був інтернований минулого року після звільнення з російського полону, зустрівся з особовим складом:

 

 «Перебуваючи у полоні, я сказав, що для мене ця війна не закінчиться, доки ми не повернемо з полону нашого останнього бійця та не відновимо кордони України на стан 1991 року. Я – солдат. Мене не цікавлять ніякі інші напрямки діяльності, крім військової справи. Моє серце, моя душа, моє тіло належать «Азову».

Валерій ЗАЛУЖНИЙ, Головнокомандувач ЗСУ, про заборону союзників бити їхньою зброєю по території росії:

 

 «Щоб врятувати свій народ, чому я маю питати в когось дозволу, що робити на ворожій території? Чомусь я маю думати, що мені там нічого не можна робити. Чому? Тому що путін застосує ядерну зброю? Дітям, які помирають, однаково. Це наша проблема, і нам вирішувати, як убивати цього ворога. На війні на його території можна і треба вбивати. Якщо наші партнери бояться використовувати їхню зброю, ми будемо вбивати своєю. Але рівно стільки, скільки необхідно».

Євген МАГДА, директор Інституту світової політики, про пошкодження Кримського мосту:

 

 «Улюблений інфраструктурний об’єкт путіна зазнав чергового удару. Керченський міст втратив проліт та перестав функціонувати у нормальному режимі рано-вранці 17 липня. Це особливо цікаво у розпал не лише курортного сезону, але і боїв на окупованих українських територіях. Разом із пошкодженням Чонгарського мосту це створює значні труднощі для окупантів».

СЛУЖБА БЕЗПЕКИ УКРАЇНИ, про пошкодження Кримського мосту внаслідок підриву 17 липня:

 

 «Соловейку, рідний брате,
Знову міст пішов «поспати»
Та раз… Два!».

Сергій МАРЧЕНКО, блогер, про Крим:

 

 «Україна ніколи не буде в безпеці, поки Крим окупований. Це – база. Боятися звільняти Крим – значить, що весь спротив був марний. російський Крим – гарантована нова агресія і війна якщо не сьогодні, то завтра.
Коли генерал Валерій Залужний каже, що його ніхто не зупинить на території ворога, він каже передусім про Крим, який багато хто намагається винести за дужки. Бо ж це улюблена цяцька путлєра – і можуть бути наслідки. Так, наслідки можуть бути. Кожен, хто пішов у ЗСУ, знав про наслідки такого кроку, але все одно пішов».

Віктор ТРЕГУБОВ, журналіст, боєць ЗСУ, про те, чому затягується процес вступу України в НАТО:

 

  «У НАТО брали абсолютно недемократичні в порівнянні з Україною країни. Корумпованіші країни. Бідніші країни. Слабкіші країни. В 2009 туди взяли Албанію, що підходила під усі ці визначення. Але не мала поряд росії. В нас багато проблем. Але тут проблема не в нас».

Юрій ГУДИМЕНКО, політик, воїн ЗСУ, про ціну Перемоги:

 

 «Кожен синьо-жовтий прапор, який ми підіймаємо над звільненим селом чи містом, має ціну.
Це десятки таких самих прапорів на кладовищах. Не забувайте це, будь ласка.
Зміни мапи – це не тільки «було червоне, стало синє». 
Це «у нас 200». Це «не змогли забрати». Це страшне слово «витік». Просто пам’ятайте це. Добре?».

ЄВСТРАТІЙ (Зоря), митрополит ПЦУ, про фашизм, комунізм та рашизм:

 

 «Тоталітаризм – зло, безвідносно до того, яку ідеологію він використовує для свого прикриття. Диктатура – зло, бо вона вироджується, ніби рак, уражена звичайними людськими немочами. Диктатор – людина, його оточення і команда – люди, диявол впливає на них, спокушаючи гординею і жорстокістю, навіть якщо реальні початкові наміри їхні були добрими. Тому всяка диктатура і всякий тоталітаризм вироджуються і ведуть 
у прірву».

Читайте також: Терорист-кат назвав у мережі путіна... «ничтожеством» («нікчемою»).

Реклама Google

Telegram Channel