Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
 «А поміж листочків – повно огірочків»: суперові рецепти для господинь

Слово «огірок» – запозичене у греків і означає «незрілий», адже на відміну від своїх близьких родичів – кавунів та динь (які чим спіліші, тим смачніші), огірки цінуються, поки не почали жовтіти.

Фото із сайту pngwing.com.

«А поміж листочків – повно огірочків»: суперові рецепти для господинь

На ваших грядках також рясно вродили ці хрумкі овочі? Значить, час ділитися рецептами страв із молодими огірочками. Ви здивуєтеся, але з них можна приготувати не лише салати та закуски, а й десерти і напої!

Окрошка на кефірі

Легкий холодний суп втамує голод і освіжить навіть у найспекотніший день. Головне – накришити все заздалегідь і потримати в холодильнику хоча б годину

Інгредієнти: 4 огірки, 3–4 картоплини, 3 яйця, 1 л кефіру, 1 пучок кропу, 1 пучок зеленої цибулі, сіль і чорний мелений перець – до смаку.

Приготування. Картоплю і яйця відваріть до готовності, охолодіть, почистіть і покришіть. Зелень дрібно наріжте, посоліть і примніть руками або товкачем, щоб пустила сік. Молоді огірки можна не чистити, а зі зрілих краще зняти шкірку. Покрайте їх кубиками або потріть на грубій тертці. Змішайте всі інгредієнти, посоліть, поперчіть і залийте кефіром. Перед подачею поставте окрошку в холодильник, щоб охолола і настоялася.

Салат «5 хвилин»

Що можна швидко приготувати зі свіжих огірків? Наприклад, смачний, легкий, але при цьому доволі ситний салатик

Інгредієнти: 3 огірки, 1 великий або 2 менших помідори, 3 яйця, 150 г твердого сиру, 3 ст. л. майонезу або сметани, сіль, зелень, перець – до смаку.

Приготування. Яйця зваріть накруто, остудіть їх, почистіть і наріжте невеликими кубиками. Огірки помийте, відріжте кінчики, покрайте півскибочками. На крупній тертці потріть твердий сир. Помідори помийте, поріжте шматочками. Дрібно посічіть зелень. Змішайте всі компоненти, полийте салат майонезом, посоліть і поперчіть. Добре перемішайте. Перед подачею прикрасьте зеленню і за бажанням притрусіть тертим сиром.

Огіркові рулетики з фетою

Така закуска матиме ефектний вигляд і на святковому столі

Інгредієнти: 2 огірки, 120 г фети, 4 ст. л. йогурту, 50 г маслин, невеликий болгарський перець, 1 ст. л. дрібно посіченого кропу, 2 ст. л. лимонного соку, 1/4 ч. л. меленого чорного перцю.

Приготування. Болгарський перець змастити олією і запекти до готовності в духовці. Остудити, очистити від шкірки й насіння і нарізати невеликими смужками. Фету покришити, додати несолодкий йогурт, подрібнені перець і маслини, посічений кріп. Заправити лимонним соком, притрусити меленим чорним перцем, добре вимішати. Огірки нарізати вздовж тонкими смужками, на кожну з них покласти по 1 ст. л. начинки, згорнути в рулет і закріпити шпажкою чи зубочисткою.

Швидкі малосольні огірочки

З молодою картопелькою – смакота!

Інгредієнти: 1 кг огірків, 1 ст. л. солі, 4–5 зубочків часнику, 1 пучок кропу, 2 горошини духмяного перцю, 1 гвоздичка.

Приготування. Огірки добре помити, обсушити, нарізати четвертинками по 4–5 см завдовжки. Скласти у пластиковий контейнер із кришкою або в поліетиленовий пакет зі спеціальною застібкою (якщо такого немає, можна скористатися і звичайним, але тоді доведеться взяти два, вклавши один у другий, і щільно зав’язати), всипати сіль, подрібнений часник і посічений кріп, за бажанням можна додати покраяний маленькими шматочками перець чилі. Контейнер щільно закрити (торбинку защипнути або зав’язати) і гарненько потрусити. Залишити, щоб настоялися впродовж 1,5–2 годин, періодично струшуйте.

Вітамінне смузі

Такий напій чудово втамовує спрагу

Інгредієнти: 2 огірки, 1 зелене яблуко, 1 стебло селери, 100 г шпинату, половинка лимона, сіль і цукор за смаком.

Приготування. З яблука видалити серцевину. З лимона вичавити сік. Нарізати всі інгредієнти чималими шматками і збити блендером до консистенції пюре. Перелити у склянки, додати лимонний сік, сіль і цукор за смаком.

Салат «Несподіванка»

З огірка вийде не тільки смачна закуска, а й десерт. У поєднанні з таким же водянистим і спраговтамувальним кавуном він стане ідеальним літнім частуванням

Інгредієнти: 300 г молодих огірків, 300 г м’якоті кавуна, половинка лимона, 1–2 гілочки м’яти, 1–2 ст. л. рідкого меду.

Приготування. Кавун очистити від шкірки й кісточок і порізати кубиками середньої величини. З огірків зняти шкірку, покраяти такими ж за розміром шматочками. Змішати обидва інгредієнти, збризнути лимонним соком, полити салат медом і прикрасити листочками м’яти.

Салат на зиму «Пікантний»

Згодиться до будь-якого гарніру

Інгредієнти: 4 кг огірків, 2 ст. л. натертого або пропущеного через прес часнику, 1,5–2 ст. л. меленого чорного перцю, 2 ст. л. насіння гірчиці, 1 скл. олії, 1 скл. оцту, 2–3 ст. л. солі, 3 ст. л. дрібно посіченої петрушки.

Приготування. Огірки помити, покраяти тонкими кружальцями, додати всі складники, добре вимішати і залишити настоюватися. Через 4–6 годин розкласти салат у чисті слоїки, накрити кришками і стерилізувати 20 хвилин. 

Читайте також:

= «Не хочете влітку гарячого супу? Готуйте холодні!»;

= «Поставили в храмах скриньки для пожертв і збирають 33 мільйони»;

= «Смачного: і гарбузові родич, і огіркові брат».

Реклама Google

Telegram Channel