Курси НБУ $ 39.55 € 42.43
Демобілізований Луценко поставив перед владою питання: «У чому винен Порошенко?»

«Честю було служити в такій армії», – заявив після звільнення з лав ЗСУ Юрій Луценко, який останні 4 місяці провоював під Бахмутом. А про своє майбутнє каже так: «У мене дуже прості плани – бути Луценком».

Фотоколаж із сайту 24tv.ua.

Демобілізований Луценко поставив перед владою питання: «У чому винен Порошенко?»

Ексгенпрокурор оцінив шанси старих політичних еліт на «відновлення»

«Можна любити чи не любити Порошенка, але його політика армії, мови й віри, курсу на НАТО і ЄС, яку критикували багато політиків, залишається коридором розвитку країни, – заявив колишній Генпрокурор і ексміністр внутрішніх справ Юрій Луценко в інтерв’ю «Главкому». – Президент Зеленський, який дуже хотів вискочити з цього коридору протягом трьох років, зрештою усвідомив, що цей хід – у національних інтересах. Що це не піар Порошенка, це національний, життєво необхідний для нації напрямок. Армія, мова, віра, НАТО, ЄС. І сьогодні він іде цим шляхом», – сказав політик.

У зв’язку з цим Луценко поставив питання перед владою Зеленського: «То у чому винний Порошенко? Чому ви обрали не його?».

Армія, мова, віра, НАТО, ЄС – це не піар Порошенка, це життєво необхідний для нації напрямок.

Ексгенпрокурор нагадав, що за тиждень до війни Порошенко та його політична сила вимагали збільшити на 50 мільярдів фінансування армії, розуміючи чітко, що війна вже на порозі. «І всі інші хейтили його й казали, що це популізм. То, може, треба було старих і досвідчених ставити за кермо у такий важливий час, а не молодих, котрі вчилися на ходу», – зазначив Луценко.

При цьому він визнав, що Президент Зеленський дуже змінився і сьогодні по праву є лідером країни, яка воює. «Але так не було у 2019–2021 роках. І навіть 24 лютого», – сказав Луценко.

На його думку, старі політичні сили відновляться, оскільки «у політиці важлива не молодість, а якість, досвідченість, розум. «Тим більше, що «єдиний марафон» наглухо забив можливість створення будь-яких нових політичних проєктів», – додав Луценко. 

Ольга СОКОЛОВА.

Читайте також:

= «Покритикував Зеленського – і втратив посаду посла»;

= «На Волині поліція з’ясовує, чому жителька Горохова замість басейну приймає «сонячні ванни»;

= «Поставили в храмах скриньки для пожертв і збирають 33 мільйони».

Реклама Google

Telegram Channel