Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Підрахували, скільки депутатів служать у війську

Українські депутатти таки служать.

Волинь-нова

Підрахували, скільки депутатів служать у війську

Понад 600 обранців місцевого рівня від ключових партій в Україні вступили до лав ЗСУ, щоб протистояти російській навалі

Такі результати дослідження Руху «Чесно» станом на серпень 2023 року.

– Росії вигідно запускати наратив про те, що депутати не служать, а замість того відсиджуються в тилу за спинами громадян. Проте, як показує дослідження Руху «Чесно», значна частина депутатів місцевих рад зараз на фронті і нарівні з іншими захищають суверенітет нашої держави, – заявила лідерка «Чесно» Віта Думанська.

Найбільший відсоток депутатів-фронтовиків на місцевому рівні має «Радикальна партія» (22 військовослужбовці з-поміж 71 обранця, що становить 31% від загальної кількості депутатів рад, які досліджуються), на другому місці – «Свобода» (102 із 402 депутатів, − це 25,6%), а на третьому – «Європейська Солідарність» (служать 328 обранців, або 13,7% місцевих депутатів).

Найбільше депутатів на фронті, згідно з оновленими даними, представляють партію «Європейська Солідарність» – 328.

Отже, найбільше депутатів на фронті, згідно з оновленими даними, представляють партію «Європейська солідарність» – 328. За словами одного з лідерів цієї політичної сили Ірини Геращенко, усього волю України зі зброєю в руках захищає 2500 її однопартійців.

Тим часом Рух «Чесно» підкреслює, що саме у «Європейській Солідарності» – найбільша кількість загиблих – 10.

Повідомляється також, що рух не отримав відповіді на звернення від політичної партії «Українська стратегія Гройсмана». Також не надала дані за 2023 рік «Слуга народу». «Чесно» зазначає, що провладна партія порадила активістам змінити підхід у розрахунках і «належно використовувати кошти донорів». У «Голосі» повідомили, що не мають можливості зібрати оновлені дані і пропонують використовувати дані за 2022 рік.

Коментар

Володимир ОМЕЛЯН, ексміністр інфраструктури, член партії «Європейська Солідарність», який зараз у лавах ЗСУ боронить Україну:

«Коли «войовнича меншість» (так раніше провладні діячі називали представників державницької опозиції. – Ред.) раптом стає більшістю. Стає до зброї тоді, коли потрібно захистити націю. Пишаюся «Європейською Солідарністю»: понад 2500 однопартійців у лавах Збройних сил України. А та «нова-стара» монобільшість чомусь навіть не може порахувати: скільки їх і де вони? Більше того, не всі годні досі відповісти на запитання: хто я?

Зате як корупцією займатися – тут вони в першій шерензі! З 2019 року змінилося купа урядовців: хто з них зараз на фронті?».

Реклама Google

Telegram Channel