Курси НБУ $ 39.43 € 42.75
Через пів століття знову шукають чудовисько Нессі

Невже мудрі шотландці не зрозуміли, що найбільше чудовисько – це людина?

Фото із сайту 24tv.ua.

Через пів століття знову шукають чудовисько Нессі

Нову експедицію організували співробітники Лох-Несського центру в приозерному шотландському містечку Драмнедрохіт спільно з волонтерською дослідницькою групою

Вони застосовують геодезичне обладнання, яке раніше не використовували для вивчення Лох-Несського озера. Це дрони, які створюють тепловізійні зображення води з повітря за допомогою інфрачервоних камер, та гідрофон – для виявлення акустичних сигналів під водою.

Двісті волонтерів зголосились узяти участь у польовій роботі: вони допомагають фіксувати природні та будь-які незвичайні речі, які помітять у районі озера Лох-Несс, із оглядових точок на суші. Наразі обнадійливих новин про результати пошуку нема.

Легенда про Лох-Несське чудовисько, яке ласкаво йменують Нессі, бере свій початок у середньовіччі. За переказами, ірландський монах Святий Колумб зустрівся з чудовиськом у річці Несс, що витікає з Лох-Несса.
Сучасного поштовху історії дала публікація в місцевій газеті Inverness Courier у квітні 1933 року. В інтерв’ю менеджерка готелю Олді Маккей розповіла, що бачила в озері істоту, схожу на кита. А тодішній редактор видання Еван Баррон запропонував назвати її «чудовиськом».

Останню масштабну спробу перевірити чутки здійснили у 1972 році: тоді Лох-Несське бюро розслідувань (вже ліквідоване) провело дослідження й не змогло ані підтвердити, ані спростувати існування істоти.

Пошуки ускладнюють величезні розміри озера Лох-Несс, яке простягається на 36 кілометрів і місцями сягає понад 200 метрів у глибину. Воно вміщує більше води, ніж усі озера Англії та Уельсу, разом узяті.

Читайте також: Мовчала майже два десятиліття: уперше в світі паралізована жінка знову змогла «розмовляти».

Реклама Google

Telegram Channel