Курси НБУ $ 39.30 € 42.31
Був «Людиною року»  в Україні і вітав путіна...

«Дозвольте мені співати з гітарою в руці, дозвольте мені співати – я італієць...» (фрагмент українською всесвітньо відомої пісні L’Italiano).

Фото із сайту ukr.net.

Був «Людиною року» в Україні і вітав путіна...

Італійський співак і поет-пісняр Тото Кутуньо, знаменитий далеко за межами своєї країни, особливо хітом L’Italiano, відішов у кращий світ у віці 80 літ

Пісні Кутуньо були надзвичайно популярними ще в часи СРСР. У 1990 році він навіть переміг на конкурсі «Євробачення» у Загребі з власною піснею «Insieme: 1990» («Разом: 1990»). Кутуньо також дав путівку у пісенне життя іншому відомому італійському артисту – Адріано Челентано, написавши для нього першу композицію – Soli.

У 2013-му Тото Кутуньо у Києві отримав премію «Людина року» «За відродження культурних контактів і духовне зближення народів». Загалом він був частим гостем у Києві і давав у нашій країні концерти майже десять разів. Востаннє він виступав у столиці України у 2017-му.

У 2015 році він привітав володимира путіна з днем народження, через що в Києві його потім приймали вже не так охоче. А вже в 2019-му в Україні група депутатів листом просила спецслужби заборонити співаку в’їзд до країни через його проросійські позиції, на що Тото Кутуньо відповів, що він поза політикою.

Відома українська лікарка-дієтологиня Оксана Скиталінська на своїй сторінці у Facebook зізналась, що Кутуньо був її кумиром, але висловила жаль з приводу того, що в останні роки «гроші для нього не пахли». Проте пані Скиталінська поділилась спогадом, як колись змогла заспівати з відомим італійцем на одній сцені:

«Одним із моїх улюблених співаків був Тото Кутуньо. Я знала майже всі його пісні, і коли він приїхав у Київ у 2009 році, я купила квитки в 3-й ряд на концерт у палаці «Україна» і не могла дочекатися початку. Тоді ж зі сцени він сказав, що йому діагностували онкологічне захворювання і він дає концерти після сеансів хіміотерапії.

Мої відчуття суму перекрила хвиля адреналіну, бо співак попросив вийти на сцену блондинку, яка б могла виконати партію Анелізи Мінетті. Охочих було декілька, але Тото вибрав мене.

З того часу минуло 14 років. Я перестала бути блондинкою, але все життя пам'ятатиму, як заспівала на сцені зі своїм кумиром.

P.S. Дописую через декілька годин після посту, бо не стежила за життям співака. Виявляється, Тото перед смертю заробляв, де міг, гроші для нього не пахли. Жаль», – додала Оксана Скиталінська.

Лія ЛІС.

Читайте також: «Митець-волонтер з Волині зібрав більше пів мільйона гривень на ЗСУ».

Реклама Google

Telegram Channel