Курси НБУ $ 39.36 € 42.40
111-річна прабабуся досі займається у тренажерному залі

«Не сидіть на місці», – наголошує Катеріна ван дер Лінден.

Фото – Southern Cross Care.

111-річна прабабуся досі займається у тренажерному залі

Такого поважного віку Катеріна ван дер Лінден з Аделаїди, що в далекій Австралії, досягла 26 серпня. Вона – офіційно найстаріша людина цієї держави

Напередодні святкування свого 111-річчя жінка поділилася секретами довголіття: вона веде активний спосіб життя, займається у тренажерному залі та полюбляє тривалі прогулянки – на превеликий подив персоналу будинку для літніх людей. Навіть може дозволити собі 10 хвилин їзди на велосипеді!

«Катеріна надихає всіх нас, вона досі регулярно гуляє. У нас є декілька нових мешканців, які почали робити те саме, – розповіла її доглядальниця Кетрін. – Вона любить тренажерний зал, ходить до нього двічі-тричі на тиждень. Я думаю, це дивовижно, що їй 111 років, а вона все ще така рухлива, а також цікавиться усім, що відбувається навколо неї».

Довгожителька вважає, що секрет не лише в генах та постійному русі, а й у тому, щоб вміти «бути задоволеним собою і тим, що дає вам життя».

Катеріна ван дер Лінден народилася 1912 року в Нідерландах. Вона емігрувала до Австралії зі своїм чоловіком у 1955-му і протягом усього свого життя працювала на різних посадах. Зокрема, була збиральницею винограду, помічницею медсестри, друкаркою, а також канцелярською помічницею.

Жінка має четверо дітей, 10 онуків та 15 правнуків. Її старша дочка Маріелла Гокінг каже, що «у мами була тітка, яка теж дожила до 110 років», хоч інші родичі помирали в 60–70 років. На думку доньки, її матері теж дістався «ген довголіття».

Сама довгожителька вважає, що секрет не лише в генах та постійному русі, а й у тому, щоб вміти «бути задоволеним собою і тим, що дає вам життя». «Словом, продовжуйте рухатися і цікавитися всім, не сидіть на місці», – каже прабабуся.

Реклама Google

Telegram Channel