Курси НБУ $ 39.81 € 43.26
Український боєць атакував ворогів танком-камікадзе

За кількасот метрів від ворожих позицій Василь Дудинець вискочив на ходу й підірвав танк дистанційним пультом.

Фото з фейсбук-сторінки Ярослава ГАЛАСА.

Український боєць атакував ворогів танком-камікадзе

Військові 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади (ОГШБр) застосували у Запорізькій області проти росіян нову тактику – трофейний танк-камікадзе

Перед ворожими укріпленнями танк підірвався на міні, але вибух від детонації закладеного боєкомплекту був такий, що більше з тих позицій піхоту ніхто не тривожив. Найнебезпечнішу роль в операції виконав механік-водій.

Обкладений вибухівкою танк разом із механіком вийшов до ворога на відстань пострілу, і якби в нього влучили з гранатомета, жодних шансів вижити не було б. За кількасот метрів до ворога механік вискочив на ходу й підірвав танк дистанційним пультом.

Виконати це завдання взявся Василь Дудинець із Мукачева. Простий чоловік, заробітчанин, багато років працював у Чехії. У лютому минулого року у Василя народилася донька, а на початку березня, наступного ж дня після хрестин, він сам пішов у військкомат. Після завдання з танком за Василем міцно закріпився позивний Камікадзе.

– Звичайно, я розумів, що можу не повернутися, – каже Василь. – Але якби в танк влучили і здетонувала вибухівка, це була б миттєва смерть, тобто все зрозуміло – ти або живий, або мертвий. Це не той варіант, що відірвало руку й ногу і потім тебе дружина чи діти катають на інвалідному візку й підносять воду. Для мене краще повернутися неушкодженим або швидка смерть. Ось чому я зразу погодився, коли командири розповіли про бойове завдання. Для чого всі ми сюди прийшли? Треба якнайшвидше закінчувати війну, повертатися додому й виховувати своїх дітей… – каже Герой.

Тримаємо за вас кулаки, Василю!  

Ярослав ГАЛАС.

Читайте також: «Вшанували Галшку Гулевичівну, яка була меценаткою Луцького братства і зачислена до лику святих».

Реклама Google
Реклама Google

Telegram Channel