Курси НБУ $ 39.81 € 43.26
Постраждала поліцейська передала армії 1,1 мільйона гривень

Анастасія Жила і Єгор Звонков, які постраждали під час стрілянини у Дніпрі при затриманні Джумбері Сіголави.

Фото із сайту informator.ua.

Постраждала поліцейська передала армії 1,1 мільйона гривень

Патрульна з Дніпра Анастасія Жила, яка оголосила про збір коштів на лікування після інциденту 29 серпня, переказала всі отримані кошти на потреби військових

За її словами, зібрана сума перевершила всі очікування, і тому було вирішено переказати її тим, хто найбільше зараз потребує підтримки, – Силам оборони України. «Наша армія нині мужньо бореться за кожен клаптик української землі, захищаючи нашу незалежність та мир. І зараз вони потребують нашої підтримки більше, ніж будь-коли. Відповідально заявляємо, що переказали їх у Фонд «Повернись живим» на потреби Сил оборони України і звітуємо про це», – зазначила Анастасія Жила на своїй сторінці у Facebook.

Перший заступник начальника Департаменту патрульної поліції Олексій Білошицький також підтвердив, що кошти передали фонду «Повернись живим». Як повідомлялось, 29 серпня у Дніпрі патрульний смертельно поранив чоловіка. За попередньою інформацією, поліцейські зупинили автомобіль після того, як він порушив правила дорожнього руху. На момент зупинки за кермом перебувала жінка, але вуличні камери зафіксували, що в момент порушення автомобілем керував чоловік.

На вимогу вийти з автомобіля порушники відмовились. Правоохоронці почали силою витягувати жінку, яка перебувала на водійському сидінні авто.

Під час розмови з поліцейськими чоловік поводився вкрай агресивно та мав ознаки алкогольного сп’яніння. Правоохоронці використали газовий балончик, але чоловік продовжив чинити опір. Під час бійки поліцейський застосував табельну зброю. Від отриманих вогнепальних поранень потерпілий помер на місці...

Наразі призначено службове розслідування. На цей час патрульних відсторонено від виконання обов’язків. Зауважимо, що в момент інциденту в автомобілі перебували діти агресивного чоловіка, які підбурювали його чинити опір поліцейським.

За неофіційною інформацією, в організмі застреленого чоловіка виявили 2,48 проміле алкоголю, що співмірне із вживанням близько пляшки горілки. Водночас Державне бюро розслідувань, яке розслідує подію, не підтвердило цю інформацію.

Читайте також: «Цивільна людина загинула від кулі поліцейського. Фінал був очікуваним?».

Реклама Google

Telegram Channel