Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
Лист татові-Герою на небо

Генеральний директор музею Юрій Савчук відгукнувся та зробив для Іванка виняток із правила і провів його на оглядовий майданчик, розміщений на висоті 92 метри.

Волинь-нова

Лист татові-Герою на небо

У Києві 10-річний хлопчик піднявся на монумент «Батьківщина-мати», щоб відправити лист загиблому татові

 

 Як повідомили в Національному музеї історії України у Другій світовій війні, 10-літній Іван та 6-річна Софія втратили тата. Військовослужбовець Олександр Ярмоленко 17 травня 2022-го загинув від удару російською ракетою по навчальному центру «Десна».

 

 «Діти вірять, що тато – на небі, й щоб доставити до нього листа, треба відправити його із якомога вищої точки – монумента «Батьківщина-мати», про яку татко колись розповідав маленькому

Іванові», – йдеться у повідомленні.

За словами хлопчика, батько обіцяв, що вони обов’язково разом піднімуться на монумент, коли він підросте. Адже підніматися на найвищу точку цієї скульптури можуть тільки повнолітні.

Таким військовослужбовець  Олександр Ярмоленко увійшов у Вічність.
Таким військовослужбовець Олександр Ярмоленко увійшов у Вічність.

 Тож, аби здійснити мрію Івана, до Музею війни з проханням про допомогу звернулися організація вдів та редакція ТСН. Генеральний директор музею Юрій Савчук відгукнувся та зробив для хлопчика виняток із правила. Також він особисто організував для Іванка підйом на монумент.

Мама дуже сумує за тобою і часто плаче, але ми з Софійкою їй не дозволяємо...

Піднявшись на оглядовий майданчик, розташований на щиті «Батьківщини-матері» на висоті 92 метри, хлопчик зачитав листа своєму татові:

«Тату, привіт! Ми за тобою дуже сумуємо. І тепер я за головного в нашій родині – так, як ти і казав. Тат, де ти живеш? Софійка вірить, що у тебе там є магазини і ти присилаєш нам подарунки на Новий рік і день народження. Мама дуже сумує за тобою і часто плаче, але ми з Софійкою їй не дозволяємо...  Тату, ми тебе дуже любимо».

А після цього – запустив його у небо з повітряними кульками.

Василь КІТ.

Читайте також: Він був одним із найкращих артилеристів країни.

Реклама Google
 

Telegram Channel