Курси НБУ $ 39.38 € 42.32
«За ваші гроші була куплена ракета, яка вбила мого єдиного сина»

«Вважаю, що українці не можуть мати нічого спільного з московитами».

Фото із сайту vsim.ua.

«За ваші гроші була куплена ракета, яка вбила мого єдиного сина»

Такі слова написала на плакаті московським священнослужителям та вірянам мати загиблого азовця

23-річний воїн Тарас Чвартацький, єдиний син Тетяни Махнюк із селища Ярмолинці, що на Хмельниччині, загинув 31 серпня 2023 року під Кремінною.

– Поховали мого сина з військовими почестями у Ярмолинцях, – згадує згорьована мати. – Оскільки Тарас був неодруженим, попереду несли коровай та гільце. Знаєте, хтось мріє про нові шуби, машини, діаманти, а я все життя хотіла одного – щоби сидіти коло хати та бавитися з онуками. Господи, як же це страшно, що моя мрія ніколи вже не справдиться.

Тетяна Махнюк каже, що її син боровся із зов­нішнім ворогом і загинув, а вона продовжує боротися з внутрішнім.

Господи, як же це страшно, що моя мрія ніколи вже не справдиться.

– У нашій громаді вже давно зволікали з переходом до ПЦУ, – розповіла жінка «Фактам». – Тому після похорону сина я вийшла до будівлі храму сама. Тримала в руках плакат, на якому – фото загиблого Тараса. Поряд напис: «За ваші гроші була куплена ракета, яка вбила мого єдиного сина. Не відмолитеся і не відмиєтеся». Мені не було страшно. Мені тепер взагалі нічого не страшно. У ті хвилини, коли повз мене проходили люди із байдужими поглядами, я думала про свого сина, що так рано він поліг у бою, що я ніколи не матиму онуків. Окупанти вкрали у мене єдину дитину та право бачити продовження свого роду. Тому вважаю, що українці не можуть мати нічого спільного із московитами...

Тарас Чвартацький мав позивний Новембер – на честь загиблого побратима, на якого рівнявся. Служив у 12-й бригаді спеціального призначення «Азов» Національної гвардії. З першого дня великої війни він одним із перших пішов у військкомат, адже не раз казав рідним, що завжди їх захистить. У воїна залишилася лише мама, вона просить небайдужих підтримати петицію про присвоєння її єдиному синові звання «Герой України» посмертно.

Вікторія МИКИТЮК

Читайте також: Щойно у громаді на Волині підтвердили загибель на війні Героя, якого вважали безвісти зниклим.

Реклама Google

Telegram Channel